AKP, Hakkari'de YSK tarafından HDP'ye tahsis edilen 11 billboarda kendi 'Evet' afişlerini astı. AKP'nin billboardlar için başvuru dahi yapmadığını söyleyen HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi, gasba dair suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AKP Hakkari İl Teşkilatı, İlçe Seçim Kurulu’nun kararıyla Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) verilen 11 billboarda kendi afişini astı. Kent merkezinin farklı noktalarında bulunan billboardlar için İlçe Seçim Kurulu’na başvuran tek parti olmasına rağmen billboardların AK Parti tarafından korsan bir şekilde kullanıldığını söyleyen HDP İl Eşbaşkan Metin Besi, HDP’ye 11 adet billboardun tahsis edildiği bilgisinin ise, gerekli kurum ve siyasi partilere yazılı bir şekilde iletildiğini belirtti.

AKP'nin billboardları gasbettiğini ifade eden Besi, “15 Mart 2017 tarihinde İlçe Seçim Kurulu kararı ile kentte bulunan billboardların reklam ve ilana ilişkin yapılan partilerin müracaatlarını değerlendiren bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantı neticesinde merkezde toplam 11 tane billboard partimize tahsis edildi. Bu yazının bir örneği Hakkari Valiliği, Belediye Başkanlığı ve bir örneği de kentte faaliyet gösteren tüm siyasi partilere gönderildi. Billboardlar için başvuru yapan tek siyasi parti biz idik. Ancak ne Hakkari Valiliği ne de denetleyici kurum her kim ise, AKP İl Yönetimi’nin, yasanın kendilerine vermediği ve bize tahsis ettiği 11 billboardu korsanvari bir tarzda kullanmasına itiraz etmedi ve sessiz kaldı, müdahale edilmedi” dedi. ‘

Yapılan kanunsuzluğa göz yumanların suç işlediğini dile getiren Besi, “AKP’nin yaptığı suçtur. Eğer güvenlik güçleri de kendilerine tebliğ edilen bu konuda bir yazı olmasına rağmen billboardların amacına uygun kullanılmamasına müdahale etmiyorlarsa bu da ayrı bir suçtur. Bu konuda partimizin hukuk komisyonunda yer alan arkadaşlarımız kanuni yolara başvurup, haklarımızı savunacaklar. Ve bu uygulamayı yapanlar hakkında parti olarak suç duyurusunda bulunarak, gerekli işlemleri başlatacağız” diye konuştu.