Hükümetin Fethullah Gülen Grubu’nun medya organlarına yönelik operasyonunun ardından Ahmet Şık'ın attığı, "Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat'in bugün yaşadığının adı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir" tweetinin ardından Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan Şık’a teşekkür edip özeleştiri yapmışlardı.

Bugün bir teşekkür de Gülen Grubu’na yakınlığıyla bilinen İstanbul bağımsız milletvekili Hakan Şükür’den geldi.

T24'e konuşan Şükür, daha önce Ahmet Şık'ı hiç tanımadığını belirttiği söyleşide, "Keşke daha önce tanıyabilseydim, bu süreçte bize empati yapma şansını sağladığı için ben de kendisine teşekkür ederim” dedi.

Şükür şöyle konuştu:

BİRÇOK KİŞİYE DE DERS VERMİŞ OLDU

‘’Ben Ahmet Şık’ı hiç tanımıyordum, o kitabı (İmamın ordusu) da hiç okumadım. Ama benim şahsi fikrim bu; sanki bu günler için bu gazeteciyi, bu arkadaşımızı, bu kitapla ilgili içeri girdiği söyleniyor. Hukuki sürecin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Sanki bu günler için bilinçli bir projeymiş gibi onun cezaevine girmesi. Çünkü bugün baktığınızda insanlar bunun üzerinde tartışıyor. Keşke tanıyabilseydim, keşke okuyabilseydim. Kendimizi ifade edebilseydik Ahmet Şık’a. Ama bugün demek ki yeni bir başlangıç olması adına böylesine güzel duruşu da tebrik ediyorum. Birçok kişiye de ders vermiş oldu. Zaman gazetesi Washington Temsilcisi Ali H. Aslan, Şık’tan özür diledi. Ancak Ekrem Dumanlı sadece ‘çıkarsam içeriden görüşeceğim’ dedi. Belki özür meselesi bu buluşmada gerçekleşebilir. Özürü şöyle değerlendirmek lazım; özür de bir erdemdir.’’

AHMET ŞIK EKREM DUMANLI'NIN GÖRÜŞME TALEBİNİ REDDETTİ

Öte yandan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gözaltından çıktıktan sonra kendisiyle görüşme talebine Şık'tan olumsuz yanıt geldi.

Dün akşam Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programında konuşan Şık, Dumanlı ile görüşmeyi düşünmediğini belirterek, "Benim inanç sistemimde Tanrı yok, din yok. Dolayısıyla helalleşme yok. Ben bu dünyada hesap sorulmasını istiyorum" dedi.