İtalya Uluslararası Barış Bürosu (IPB), PKK lideri Abdullah Öcalan’a barış ödülünü layık gördü. 

İtalya Uluslararası Barış Bürosu açıklamasında, “Kürtler, Ortadoğu’da en zor şartlarda IŞİD saldırılarına ve diğer baskılara karşı mücadele yürütüyor. Kürtlerin özgürlük mücadelesine destek sunmak için Kürt Hareketi’nin yaşayan sembol ismi Öcalan’a barışa sunduğu katkılarından dolayı barış ödülünü layık görüyoruz” denildi.

Barış ödülü ile aynı zamanda Kürt sorununa kalıcı demokratik bir çözümü de hedefleyen IPB adına yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:

‘ÖCALAN PROJENİN SÖZCÜSÜDÜR’        

“16 yıldan beri İmralı’da tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın barışçıl çözüm projeleri ve girişimlerini destekliyor. Kürtler, etnik farklılıklarına rağmen ortak ve barışçıl bir şekilde bir arada yaşamaya çalışıyor. Bu Ortadoğu’da eşi benzeri bulunmayan bir modeldir. Öcalan ise bu projenin sözcüsüdür.

“Kürtler, Ortadoğu’da en zor şartlarda IŞİD saldırılarına ve diğer baskılara karşı mücadele yürütüyor. Kürtlerin özgürlük mücadelesine destek sunmak için Kürt Hareketi’nin yaşayan sembol ismi Öcalan’a barışa sunduğu katkılarından dolayı barış ödülünü layık görüyoruz.

“Son 20 yılda Kürt halkı, silahlı mücadeleyi aynı zamanda politik bir tartışma zeminine çekmeyi başarmıştır. HDP’nin kuruluşu bunun bir göstergesidir. Uluslararası alanda yürütülen Öcalan’a Özgürlük Kampanyası çerçevesinde toplanan imza sayısı ise 10 milyon 264 bini bulmuştur. Ancak, bu çağrıya kulak veren olmamıştır. İtalya IPB’nin bu kampanyayı desteklemesinin bir nedeni ise konuya uluslararası ilgiyi yüksek tutmak içindir. Öcalan’a bu ödülü vermekle, Kürt halkının uluslararası alanda yürüttüğü mücadeleye destek vermeyi amaçlıyoruz.”

OCAK 2016’DA VERİLECEK

Barış ödülünün, 26-27 Ocak 2016’da düzenlenecek 12’inci Uluslararası EUTCC Avrupa Türkiye ve Kürtler Konferansı’nda verilmesi planlanıyor.

IPB İtalya, ayrıca 7 Haziran seçimlerinde de HDP’yi desteklediğini açıklamıştı. (imc TV)