Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "2019 için AK Parti ile çalışacağız, aynı safta duracağız" sözlerine ilişkin AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın "Seçim ittifakı kararına parti organları karar verecek" açıklamasını değerlendirdi.

"Henüz atılmış bir adım yok ama seçim ittifakına ilişkin değerlendirmeler yapılmaya başlandı" diyen Selvi, ittifakının en çok ihtiyaç duyulduğu yerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu belirtti.

Selvi, ilk turda yüzde 50 artı 1'in aranmasının büyük partileri küçük partilere mahkûm ettiği yorumunda bulunarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk turda yüzde 50 artı 1'in getirilmesinden rahatsız olduğunu iddia etti.

Selvi, "Hatta, “Nereden çıktı bu yüzde 50 artı 1? İlk turda en fazla oyu alan seçilseydi...” dediği söyleniyor. İki parti işbirliği yapsa MHP’nin talebi olan baraj düşürülse, bunun karşılığı olarak ilk turdaki yüzde 50 artı 1 şartı kaldırılsa ittifak arayışlarına ihtiyaç kalmayacak. Yüzde 50’nin yanındaki artı 1 var ya, o artı bir şirketlerdeki altın hisseye dönüştü" diye yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Henüz atılmış bir adım yok ama seçim ittifakına ilişkin değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Milletvekili seçimine ortak liste ile girilir, yerel seçimlerde MHP, İstanbul ve Ankara’da bizi destekler, biz de Adana, Manisa ve Balıkesir’de MHP’yi destekleriz şeklinde modeller konuşuluyor. Ama bunun için henüz erken. 

Seçim ittifakının en çok ihtiyaç duyulduğu yer Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. İlk turda yüzde 50 artı 1 aranması, siyasetin kimyasını bozdu. Büyük partileri küçük partilere mahkûm etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda yüzde 50 artı 1 şartının getirilmesinden dolayı rahatsız olduğu söyleniyordu. 

Hatta, “Nereden çıktı bu yüzde 50 artı 1? İlk turda en fazla oyu alan seçilseydi...” dediği söyleniyor. İki parti işbirliği yapsa MHP’nin talebi olan baraj düşürülse, bunun karşılığı olarak ilk turdaki yüzde 50 artı 1 şartı kaldırılsa ittifak arayışlarına ihtiyaç kalmayacak. Yüzde 50’nin yanındaki artı 1 var ya, o artı bir şirketlerdeki altın hisseye dönüştü.