Diyarbakır’da ağıtların peşine düşen Sumru’nun öyküsünü anlatan ‘Gelecek Uzun Sürer’ ve cezaevleri ve ölüm orucu gerçeğini Türkçe’nin yanı sıra Gürcüce, Hemşince dillerini kullanarak insancıl bir hikâye ile sunan ‘Sonbahar’ filmlerine imza atan Özcan Alper’ın yeni filmi ‘Rüzgârın Hatıraları’nda Tuba Büyüküstün ve Onur Saylak’ı birlikte kamera karşısına geçiriyor.

Daha senaryo aşamasındayken Cannes Film Festivali kapsamında düzenlenen L’Atelier Cinefondation’a seçilen ‘Rüzgârın Hatıraları’, Nar Film ve Most Prodüksiyon yapım şirketlerinin ortak yapımcılığında gerçekleşecek.

Çekimleri Batum’da başlayan ve Borçka, Şavşat ve Hopa’da sürdürülecek olan film Türkiye, Almanya, Fransa ve Gürcistan ortak yapımı.

Uluslararası Busan Film Festivali kapsamındaki Asya Proje Marketi’ne (Asian Project Market) de seçilip ilk beş film arasına girmeyi başaran ‘Rüzgârın Hatıraları’nda Onur Saylak, Sofya Khandamirova, Mustafa Uğurlu, Ebru Özkan, Murat Daltaban, Menderes Samancılar ve Tuba Büyüküstün gibi isimler yer alıyor.

Hubert Bals, Cinemed Montpelier, Medienboard’dan ortak yapım geliştirme desteği de alan ve çekimlerinin sonbaharda bitirilip önümüzdeki yıl vizyona sokulması planlanan ‘Rüzgârın Hatıraları’nda oyuncu çift Tuba Büyüküstün ve Onur Saylak birlikte kamera karşısına geçti.

Özcan Alper'in senaryosunu yazar Ahmet Büke ile birlikte yazdığı 'Rüzgarın Hatıraları' 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde Türkiye'den kaçmak zorunda kalan muhalif Ermeni şair 'Aram'ın yolculuğunu anlatıyor.

(Kaynak: Milliyet, Sabah)