Felipe Melo, BizBet'in Türkiye'deki yeni marka temsilcisi oldu! Felipe Melo, BizBet'in Türkiye'deki yeni marka temsilcisi oldu!

Havayolu ile ulaşımın sağladığı avantajlar saymakla bitmiyor. Bu avantajlar arasında en önemli olanlardan biri de en kısa zamanda gitmek istediğiniz yere varabiliyor olmanızdır. Ancak uçak bileti fiyatları konusunda pek çok kişinin endişe yaşadığı da biliniyor. Dolayısıyla uçak ile seyahat etme konforundan ve avantajlarından faydalanırken aynı zamanda en düşük fiyata seyahat etmenin yolunu herkes merak ediyor. Bu yolları hemen sizlerle paylaşıyoruz. 

Tarih ve Saate Göre Fiyatlar Değişir!

İlk olarak pek çok kişinin farkında olmadığı bir detaydan söz edelim. Bu da hangi tarihte ve günün hangi saatinde seyahat edeceğinize bağlı olarak uçak bileti fiyatlarının değişiyor olmasıdır. Genellikle her gün ve her saatte bilet fiyatlarının aynı olduğu düşünülse de kısa bir araştırma yaptığınızda bunun doğru olmadığını fark edeceksiniz. Hafta içi günlerde uçak bileti fiyatları çok daha düşük rakamlara tekabül eder. Özellikle Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerini tercih etmeniz durumunda uçak bileti için ayırmanız gereken bütçe daha düşük olacaktır. Hafta sonlarında bilet fiyatları daha yüksek olabilir. 

Uçak biletinin en uygun fiyatla satın alınması için uçuş saatini de dikkate almanızda fayda var. Gece saatlerinde düzenlenen uçuş seferleri için çok daha uygun rakamlar size sunulacaktır. Ancak sabahın erken saatlerini seçmeniz durumunda fiyatlarda bir miktar artma olabilir. Dolayısıyla mutlaka esnek bir seyahat planlaması yapmanız ve saatlerle birlikte tarihlere de göz atarak en düşük fiyatı sunan bileti satın almanız gerekecek. 

Erken Rezervasyon Yapın!

Seyahatlerinizde uçak biletinizi erken dönemde satın almanız durumunda çok daha düşük fiyatlarla ödeme yapabilirsiniz. Havayolu firmalarının neredeyse tamamının erken rezervasyon durumunda çeşitli oranlarda indirimler uyguladığını bilmeyenler için aktaralım. Bu firmalar arasında en çok tercih edilen Pegasus oluyor. Çünkü Pegasus biletinizi erkenden almanız durumunda hatırı sayılır oranda indirim uyguluyor. Bu indirimlerin sadece yurt dışı uçuşlarda geçerli olduğunu düşünmeyin, yurt içi seyahatlerde de erken rezervasyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz. 

En çok merak edilen hususlardan biri uçak biletlerinin ne kadar erken dönemde satın alınması gerektiğidir. Erken rezervasyon indirimlerinden faydalanabilmek için biletlerin birkaç ay öncesinden alınması önerilir. Sadece birkaç gün ya da birkaç hafta önceden alınması durumunda indirim uygulanma ihtimali olsa da indirim oranlarının düşük olma olasılığı yüksektir. 

Promosyonları Takip Edin!

Havayolu firmalarının uyguladığı kampanyalardan, promosyonlardan faydalanabilir ve böylelikle uçak biletinizi tahmin ettiğinizden de düşük fiyatlarla satın alabilirsiniz. Promosyonları takip etmenin iki yolu bulunuyor. Bunların ilki düzenli olarak havayolu firmalarının sosyal medya hesaplarını ya da web sitelerini kontrol etmenizdir. Diğer yol ise çok daha pratik! Havayolu firmasının e-posta üyeliğini başlatabilirsiniz. 

Pegasus internet sitesine tıklayarak e-posta üyeliğini başlatmanız durumunda düzenlenen tüm kampanyalardan anında haberdar olabiliyorsunuz. Promosyonlu uçak biletlerini anında satın alabilir ve ek bagaj hakkı indirimi gibi düzenlenen diğer kampanyalardan da faydalanabilirsiniz. Sonuç olarak ücretsiz olarak başlatacağınız e posta üyeliği sayesinde promosyonlardan faydalanma fırsatını yakalayanlardan biri olabilirsiniz. 

Tek Yön Uçuşlara Da Bakın!

Uçuş ve fiyat araştırması yaparken mutlaka tek yön biletlere de bakın. Çünkü tek yön biletlerde de indirimli olanları görebilirsiniz. Sadece gidiş dönüş seçeneği ile bir sınırlandırma yapmanız durumunda indirimli bilet fiyatlarını kaçırma olasılığınız bulunuyor. Gidiş ve dönüş için ayrı ayrı tek yön seçeneklerine de bakmanız durumunda her iki seyahatinizde de biletinizi çok daha düşük fiyatlarla satın alma fırsatınızın olacağını unutmayın. 

Havayolu Firmasının Web Sitesini Ziyaret Edin!

Kimi zaman indirimler sadece havayolu firmasının web sitesinden duyuruluyor ve kendi web sitesinden online olarak bileti satın almanız durumunda indirimler geçerli oluyor. Havayolu firmalarının uçak bileti fiyatlarını karşılaştırmanızı sağlayan farklı web sitelerini seçmeniz durumunda bu indirim fırsatlarını kaçırabilirsiniz. Elbette fiyat kıyaslaması yapabilirsiniz ancak mutlaka havayolu firmasının kendi web sitesine de bakın ve sonrasında biletinizi satın alın. 

Hangi Havayolu Firmasını Seçtiğiniz Önemli!

Hangi havayolu firmasını tercih ettiğiniz uçak biletine ne kadar ödeme yapacağınız konusunda en belirleyici faktördür. İşte bu nedenle tercihinizi her zaman düşük fiyat politikası uygulayan havayolu firmalarından yana yapmanız gerekir. Bu noktada sizlere önerimiz de en uygun uçak biletleri satışı yapan Pegasus olacak. Yıl boyunca uygun fiyatlar görebileceğiniz Pegasus, zamanında havalanan ve zamanında varan uçuş seferleriyle de memnuniyet yaratıyor. 

Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde uçak biletini uygun fiyata almak toplam seyahat bütçenizden önemli bir tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Bu arada biletinizi online olarak satın alabilir ve aynı zamanda check in işleminizi de yine internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Pegasus tarafından sunulan bu kolaylık sayesinde havaalanına saatlerce önce gitmenize gerek kalmıyor. Uçak biletinizi aldıktan sonra gitmek istediğiniz yere dair araştırmanızı internetten yapabilirsiniz. Örneğin Şanlıurfa’ya gitmek istiyorsanız Şanlıurfa’da gezilecek yerler listesi hazırlamak için internette basit bir araştırma yapabilirsiniz. Böylelikle gezi için ayırdığınız zamanı çok daha verimli kullanmış olacaksınız.