Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından geçtiğimiz haftaya kadarki ebola vakalarını içeren son bilanço yayınlandı. WHO’ya göre, ebola virüsüne yakalanan bireylerin sayısı 25 bin 178’e yükselirken, bu kişilerin 10 bin 445’i yaşamını yitirdi.

Büyük oranda Liberya, Sierra Leone ve Gine’de  görülen salgın nedeniyle virüsün bulaştığı sağlık görevlilerinin sayısı 861 iken, bunlardan 495’i hayatını kaybetti.

WHO bilançosunda yeni vakaların 57’sinin Gine’de, 25’inin ise Sierra Leone’de kaydedildiği bilgisi verilirken, Liberya’da herhangi bir yeni vaka görülmediğinin altı çizildi.

2014 yılının başından itibaren Gine üzerinden Liberya ve Sierra Leone’ye yayılan ebola salgınında en çok vaka Sierra Leone’de tespit edilirken, ölümlerin yüzde 40’ından fazlası Liberya’da meydana geldi.

İlk kez 1976 yılında ortaya çıkan ebola virüsünden dolayı bugüne kadar birçok salgın meydana geldi. Ancak bir yılı aşkın bir süredir devam bu salgın şimdiye kadar en fazla ölümlere yol açanı olmuştu.

Ebola virüsünü iyileştirmek için birçok ülkede laboratuvar testleri devam ediyor, ancak kesin bir sonuç alınabilmiş değil.