"Soma için eylem yapanlar madencilerin yakını değil" diyen arkadaşlara sormak lazım, Mısır için ağlayan Esma'nın dayısı mıydı?

***

Yolsuzluktan, rüşvetten tutuklanıp serbest bırakılan Reza artık yurtdışına çıkabiliyor ama Devrimci Avukatların Soma’ya girmesi yasak!

***

Ankara’da pavyoncular 1 günlük yas ilan edip pavyonları kapattı, Türk-İş sadece 3 dakikalık iş bırakma kararı aldı!

***

Soma’ya giriş çıkışları kontrol altına alıyorsun ama Soma’lının derdi Madene girip çıkamamakta…

***

Madem büyüyünce yasak koyacaksın neden “Çocuklarınıza çığlık atmasını öğretin” diyorsun? Zira katliamlarda bir tecavüzdür ve tecavüzün yaşı yok bu ülkede

***

İstiyorsunuz ki insanlar sadece dua etsin! Oysa acılar paylaşılmakla hafifler. Bırakın konuşsun Soma halkı! İçini döksün. Bağırsın çağırsın.

***

Dua her zaman edilir! Şu an Soma’lının Avukata, doktora, psikologa hatta bağırmaya ihtiyacı var! Ama sen bunların tamamını yasaklıyorsun!

***

Beşir Atalay, Soma'da hükümeti protesto edenler yakınlarını kaybedenler değil demiş! Bu solcuların fıtratında var. Sen anlayamazsın!

***

İki askerin tuttuğu adama yere düştüğü halde vururken “Kendimi savundum” diyenlerin yaşadığı bir ülke bu ülke! İleri demokrasi çok gelir!

***

Aşağıdakilerden hangisi "Başbakandır döverde söverde” deme yeteneğine sahiptir?

A: Nagehan

B: Metiner

B: Gayberi

C: jöleli

D: Tekmili

***

Maden ölümlerine 1800’lü yıllardan örnek veriyorsun ama daha 6 ay önce "Çatı çöktü 54 kişi öldü" diye Letonya Başbakanı istifa etmişti!

***

Biri göstericiyi tekmeliyor, öteki vatandaşı yumrukluyor! Ölümden dönen madenci ise “Çizmelerimi çıkartayım sedye kirlenmesin” diyor! Fark bu!

***

İstifa etmek bir erdem değil çoğu zaman zorunluluktur. Sen bir eve 3 ceset birden gönderiyorsan bunun karşılığı “Başınız sağ olsun” olmamalıdır.

***

3 dakikalık iş bırakma eylemi 180 saniye lan! Polis bile bir eylemciyi yarım saat bir fiil dövüyor!

***

Siyaseti karıştırmayın diyorsunuz da konunun kendisi zaten siyaset. İşçi, işçi ölümleri, iş güvenliği futbol federasyonunun işi değil ki!

***

Almanya’da madende 43 yıldır kimse ölmemiş. Tamam, siz yine Eurovision'a falan gitmeyin de şu Almanlar bir gelsin tüm madenleri elden geçirsin

***

Komünist dediğiniz Küba'da 3 gün yas ilan edildi! Sizin kamyonla yardım gönderdiğiniz Mısır ve Suriye'de ki dostlarınızdan bir haber yok!

***

Kader de takdiri ilahi de boş laf! Doğrusu cinayet. Bu nasıl takdiri ilahi ki takdir hakkı hep yoksul ve emekçi halklardan yana kullanılıyor

***

Küba, Bolivya, Venezuela maden işçileri 1 günlük iş bırakma 3 günlük YAS kararı alırken Türk-İş tüm yurtta 3 dakikalık iş bırakma kararı aldı!

***

Demek ki kazara Suriye ile savaşa girsek Turuva savaşlarını örnek gösterecek beyefendi!

***

İki de bir "Siyasete alet etmeyin" diyorsun da yeraltında ki 400 işçinin toplam aylık geliri senin vekilinin koluna taktığı saat etmiyor!

***

Birazdan Soma'ya toma sevkiyatı başlar! Yardım diye takviye güç gönderilir. İşçi yakınları tartaklanır! Basına yasak getirilir!

***

Devletin ve imkânlarının önünü tıkadığımız yok! Tüm imkânları kullanıp kurtarsalardı işçileri. Şimdi birlik zamanı deyip boş boş konuşmayın!

***

Sertap'ı, Nihat'ı, Ajda'yı alıp Somali'ye gitmek kolay! Reklam var ucunda. İş programları iptal edip Soma'ya gitmekte!

***

Ramazan'da Somali diye iyi duygu sömürüsü yapmışlardı. Oysa Soma'da "araştırmayı" 29 Nisan'da Meclis reddetmişti!

***

Evet evet Tanrı bizi sevmiyor. Normal ölemiyoruz biz. Çoluk çocuk kadın kız. Öğrenci, emekçi, Kürt, Alevi! Normal ölemiyoruz biz!