Eylül ayında Akhtamar Adası’ndaki Surp Khaç Kilisesi’nin açılışında Ermenice olarak da yayınlanan Van Times Gazetesi; dergi formatında geri dönüyor.

 

Şimdilik yıllık bir dergi olarak yayınlanacak bir dergi olarak Eylül 2012’de Van’dan tüm dünyaya dağılacak olan dergi için Türk Ermeni ve Kürt yazar, gazeteci ve akademisyenler çalışmalara başladı.

 

Dergi Kürtçe, Ermenice, Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanacak. İçeriğinde foto-röportajları, tarihi bilgiler, haritalar, anı ve edebi hikâyelerle Van hakkında bilmediklerinizi öğrenebileceğiniz birçok araştırma ve röportajların yer alacağı derginin ilk sayısı için crowdfunding (toplu bağış) yöntemi kullanılıyor.

 

Bu yöntemle yayınlanacak olan derginin ilk sayısının basılabilmesi için internet üzerinden açılan bir kampanya ile bütçe oluşturuluyor.

 

Herkesin ortak olabileceği dergiye destek verenler derginin sadece 4000 adet yayınlanacak olan ilk sayısından ve özel haritalar ve rehberlerden edinebiliyor.

 

Derginin ilk sayısında Anoine Agoudjian, Nazik Armenakian, Pakrat Estukyan, Mehmet Fırat ve daha birçok isim özel dosya ve makaleleri ile katkıda bulunacak.

 

Dört dilde yayınlanacak olan dergi her yıl özel dosyalarla bir arşiv oluşturmak niyetinde.

 

25 dolardan 500 dolara kadar farklı kategorilerde dergiye destek verebiliyorsunuz…

 

Destek vermek ve detaylı bilgi için;

http://www.indiegogo.com/vantimes

 
Aris Nalcı / Demokrat Haber