Şimdilik Diyarbakır yerelinde ve çoğunlukla ücretsiz dağıtılan Bajarname gazetesi her ay 5 bin sayıyla okuyucularına ulaşıyor.

Çoğunlukla Kürt kültür-sanat çevreleriyle ilgili haberler yapan gazete, Kurmanci ve Zazaki’nin yanında Türkçe haberlere de yer veriyor ve sadece 2 kişilik bir ekipten oluşuyor: imtiyaz sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü.

'BAĞIMSIZ YAYIN İLKELERİNE SAHİBİZ'

Konuyla ilgili olarak konuşan gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Mustafa Yeşil, “Gazetemizde Kürt kültür-sanat çevrelerinin haberlerinin  yanında Kürtçe gramer bilgileri de bulunuyor. Bununla eğitici bir rol üstlenmeye çalıştık. Doğrusu başlangıçtaki amacımız daha çok Ankara, İstanbul’da çıkarılan cafe ve restoranlara özgü bir yayın türüydü. Hatta ilk 2 sayımızı bu şekilde çıkardık. Fakat daha sonra insanların beklentilerinin daha büyük olduğunu gördük ve 12 sayfalık bir gazeteye çevirmeye karar verdik ve bağımsız yayın ilkerine sahip bir gazeteyiz” dedi.

Her ay olduğu gibi bu sayıda da 5 bin sayıyla Diyarbakırlılarla buluşacaklarını belirten Mustafa Yeşil, gazeteyi sadece halkın reklam destekleriyle çıkarabildiklerini söyledi. Sinema, müzik, edebiyat ve benzeri  bir çok konuyu sade ve anlaşılabilir bir Kürtçe’yle insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Yeşil, "halkın sanatçılarını tanıması yahut sanatçının hitap ettiği kitleye ulaşabilmesi sanatsal üretim sürecini daha da güçlendirir" diye belirtirken, bu iletişimin kopuk olması durumunda yapay bir kültür sanat faaliyetinin ortaya çıkacağını söyledi.

-