Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KanalTürk'te katıldığı Ankara'nın Nabzı programında, Taraf'ı çıktığı ilk günden itibaren takip ettiğini belirterek, , "Türkiye'nin demokratikleşmesinde, Türkiye'de taşların yerine oturmasında, sivil asker ilişkilerinin normal batılı tarzda yerine getirilmesinde ve terörle mücadelenin yanlışlarının veya zaaflarının belli olmasında Taraf'ın çok faydası oldu. Ama son zamanlarda bazı yazıları sebebiyle hayal kırıklığına uğradım" dedi.

Taraf da bugün sür manşetinden Arınç'a yanıt verdi ve "Önce hükümet çizgisini düzeltsin" dedi.

İşte Taraf'taki o haber:

Arınç, Taraf'ın Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve yardımcısı Yasemin Çongar'ın istifalarıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Taraf gazetesini çıktığı günden beri takip ediyorum, beğeniyorum. 'Bi'taraf olan bertaraf olur ben tarafım' demiştim. Son zamanlarda bazı yazıları nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. Bazı isimlerle bunu konuştum. Eksen kayması mı var Taraf 'ta denilmişti. Bunu konuştuğumda Ahmet Altan'ın tercihleri demişlerdi. Son dönemde Başbakan için yazılanlar, AK Parti hükümeti ile ilgili alay eder tarzda yazılanlar... Üslup önemlidir. Tabii eleştirilebilir ama üslup önemli.

"ALTAN'IN YAZILARINI ÇOK BEĞENİRDİM, AMA…"

Sayın Altan'ın yazılarını çok beğenirdim. Ama eleştirilerinde, acımasızlığında sınır tanımıyor. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, taşların yerine oturmasında, sivil asker ilişkilerinin normal hale gelmesinde, terörle mücadelede hatalarının giderilmesinde Taraf 'ın yeri çok önemlidir. 'Teröristler el bombası attı 4 asker şehit oldu' diye bir haber çıktı. Sonra Taraf bunun aslının bir teğmenin emrindeki askerlerden birini cezalandırmak için yaptığı bir şey olduğunu yazdı. Önce inanamadık, sonra yargılama neticesinde bunun doğru olduğu ortaya çıktı. 4 askerimizin bir terörist eylem sonucu değil de bir teğmenimizin yaptığı bir şey yüzünden olduğu ortaya çıktı."

"ÇİZGİSİNİ DÜZELTİP YOLUNA DEVAM ETSİN"

Taraf'ın yaptığının yanlışları ortaya çıkarmak olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: "Ben bu dönemin tarihe çok önemli şekilde geçecek bir gazetecilik başarısı olduğunu düşünüyorum. Bir hayırlı çalışmadır Taraf 'ın bu yayını. Birilerini üzmüş olsa bile bu demokrasinin gelişimi için çok faydalıdır. Sonra bunu bıraktılar. Hükümeti eleştiren, yok etmeye çalışan bir çizgi tutturdular. Taraf yayınına son verecekse üzülürüm. Çizgisini düzeltip yok etmeye hedeflenmeden yoluna devam etmelidir.''

ÖNERİ YANLIŞ TARAF'A

Gazete Arınç'ın "Taraf çizgisini düzeltsin" açıklamalarını "Hükümet çizgisini düzeltsin" başlığı ile birinci sayfasına taşıdı.

"Taraf'a çizgisini düzeltsin önerisi yapan Arınç, önce hükümete bakmalı." denilen habere şöyle devam edildi:

"Bülent Arınç tarihe geçtiğini söylediği Taraf'ın hükümetin ciddi yanlışlarını da aynı anlayışla eleştirdiğini görmezden geldi.

Taraf'ın Uludere, Sayıştay, medya ve gazetecilere baskı, AB üyeliğinde patinaj gibi konulardaki haberleri, çizgisinden sapan hükümete yönelik haklı eleştiriler içeriyor.

Uludere katliamının üzerinden koca bir yıl geçti. Özür dilenmedi, olay aydınlatılmadı, hiçbir sorumlu cezalandırılmadı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Sayıştay raporları Meclis'e gönderilmedi. Şeffaflığa ağır bir darbe indirildi. Türkiye, tutuklu gazeteci sayısında dünya lideri oldu. Hrant Dink cinayeti karanlıkta bırakıldı. AB reform süreci durdu. Beklenen demokratik adımlar atılmadı. Yeni anayasayla ilgili çalışmalar kaplumbağa hızıyla ilerliyor."