DİSK Basın-İş, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK) ile hakkında kapatma kararı verilen ve bugün polis baskınları ile kapılarına mühür vurulan İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Özgür Radyo’nun kapatılmasına tepki göstermek amacıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

'TÜRKİYE BASINI, BUGÜN EN KARANLIK GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI'

“Türkiye basını, bugün en karanlık günlerinden birini yaşadı. Adliyeler gazetecilerin yargılanması mesaisine devam ederken bir yandan da hakkında kapatma kararı verilen TV ve Radyolar polis baskınlarıyla bir bir kapatıldı.

“Kapatma kararını zor kullanarak uygulayan iktidar, hiçbir aykırı sese, en ufak muhalefete tahammül edemediğini bugün mühürlenen reji odalarıyla bir kez daha gösterdi. Kapatmalarla birlikte iktidarın darbe rüzgarı ile yelkenlerini şişirip idealindeki otokrasiye hızla yol aldığını görüyoruz.

“Bugün sabah saatlerinde Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma kampanyasına katılan ve nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Celal Başlangıç, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Bu ay aynı kampanyaya katılan 6 gazeteci ve aydın daha yargılanacak.

“OHAL’den aldığı güçle iktidar tarafından kapatılan İMC TV, Hayatın Sesi TV ve Özgür Radyo’nun yayınları ise polis baskınlarıyla durduruldu. TV kanallarının reji odaları mühürlenirken tüm mallarına da devlet tarafından el konuldu. Özgür Radyo’ya düzenlenen baskın sırasında radyonun 20 çalışanı polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

'TESLİM OLMAYACAĞIZ, KAZANAMAYACAKSINIZ'

“Hapishaneler gazetecilerle dolu, onlarca gazeteci her gün adliye koridorlarını arşınlıyor. Ama yetmiyor, radyo ve TV kanalları kapatılıyor, uydudan yayın yapması engelleniyor, Kapılara kilit vurulmak isteniyor.

“Her gün onlarca internet sitesi, sosyal medya adresi için erişim yasaklama kararı veriliyor. İktidarın tehditleri nedeniyle sosyal medya hesapları iptal ediliyor. Gazetecilere devlet tarafından verilen kartlar iptal ediliyor, devlet eliyle verilen gazete ilanlarının parası ödenmiyor.

AKP ne istiyor? AKP medyayı yürüttüğü toplum mühendisliğinin en önemli aracı olarak görüyor. Yaptıkları için yalanlarla, dezenformasyonlarla rıza üretmeye çalışıyor.

“Gerçeklerin duyulmasını istemiyor. Medyanın pembe gösteren gözlük olmasını, gazetecilerin saray için resmi tarih yazan vaka-i nüvisler olmasını istiyor. Bir kez daha söyleyelim. Teslim olmayacağız, kazanamayacaksınız.

'GERÇEKLERİ HALKA ULAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

“Her ihtiyaç bir araç yaratır. Siz kapattıkça, engelledikçe yeni araçlar bulacağız. Haberleri duvarlara yazacağız, cep telefonundan yayın yapacağız, meydanlarda haberlerimizi yüksek sesle okuyacağız. Ama gerçekleri halka ulaştırmaya devam edeceğiz.”