İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Fox TV'de Fatih Portakal'ın sunumuyla ekrana gelen 'Türkiye'nin Trendleri' programına konuk oldu.

Programda Abdullah Öcalan'dan söz ederken 'terörist başı' diyen Fatih Portakal'ın "Benim şimdi Öcalan'a terörist başı demem sizde ne uyandırıyor? Bu söylemi bırakmalı mıyım?" sorusuna Önder, 'bir an önce' cevabını verdi.

Önder Portakal'a ayrıca, "Bu konuşmadan bile terör örgütü propagandası yapmaktan kendinizi terörist suçlamasıyla cezaevinde bulabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN ŞEHİTLERDEN SORUMLU DEĞİL Mİ?"

İkili arasındaki 'Öcalan' diyaloğunda Portakal "Bu şehitlerden, bu ölenlerden sorumlu değil mi Abdullah Öcalan" şeklinde bir soru daha yöneltti. Sırrı Süreyya Önder bu soruya da "Öyle bir sorumluluk inşa edemezsiniz. Bunun için şuna bakmak lazım. Kürtler bu ülkede neden silaha sarıldı? Önce bunun cevabını vermelisiniz. Bu insanlar durup dururken dağa çıkmadı. Bu hareket 40 bin mensubunu kaybetmiştir" sözleriyle yanıt verdi.

“ÖCALAN TERÖRİST BAŞI DEĞİL”

Başta Kürt sorunu olmak üzere, Türkiye gündemini değerlendiren Önder, PKK lideri Abdullah Öcalan'a "terörist başı" denilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Fatih Portakal'ın yanıt verdiği ancak, sözlerinde geri adım atmayan Önder, PKK'nin mevcut tabanının 3 milyonu aştığını ve bu yüzden, 3 milyon tabanlı bir yapının başındaki kişinin terörist başı olamayacağını kaydetti.

Sırrı Süreyya Önder özetle şunları söyledi:

"PKK'nin tabanı 3 milyonu bulan bir sayıya ulaşmıştır. Dünyanın neresinde 3 milyon insanın inandığı, arkasından yürüdüğü bir kişiye terörist başı denilmiştir. Sayın Öcalan, milyonlarca Kürt'e yön verebilmesi bakımından bir terör örgütü lideri değildir. Bir hareketin başındaki kişidir."