İSTANBUL - 'Ergenekon' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 10. duruşması bugün görüldü.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

Davada bir sonraki duruşma 12 Mart'ta görülecek.

Samanyoluhaber, daha önce mahkemenin verdiği 'tahliye yok' kararını, açıklanmasından 21 dakika önce vermişti. Bu konu davanın sonucunu bekleyenler arasında twitter'da espri konusu olurken bu defa karar açıklanmadan önce Emre Uslu "Tahliye çıkmayacak" yazdı. Sonra da pişkinliğe vurmaya devam edip, "bu sefer de Emre Uslu nereden biliyordu diye fırtına kopartın :)) cevabım net: SALLADIM TUTTU" yazdı.

Emre Uslu, dikkat çekmek ve ilgi toplamak için twitter'dan yaptığı bu atraksiyonuna gelen tepkilere de hakaretlerle cevap vermeye devam etti. Haber olmayı yine başararak amacına da ulaşmış oldu.

ŞENER VE ŞIK KİTAPLARINI İMZALADI
Kötü hava koşulları nedeniyle bir saat gecikmeli başlayan duruşma öncesi ve verilen ara sırasında izleyiciler, Şık ve Şener'e kitap uzatarak imza isteğinde bulundu. Neşeli oldukları gözlenen ikilinin bu istekleri geri çevirmedikleri belirtildi.

Tutuklu sanıklar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanıklar İklim Ayfer Kaleli ve Ahmet Mümtaz İdil duruşmaya katıldı.

Doğan Yurdakul'un sağlık raporu, çeşitli dosyaların bilgisayarlara virüs yolu ile aktarıldığı yönünde rapor veren TÜBİTAK bilirkişi listesi mahkemeye iletildi.

KÜÇÜK SÖZ İSTEDİ
Duruşmada söz alan sanık Yalçın Küçük, sanıklardan Nedim Şener ve Hanefi Avcı'nın kendisi hakkında ağır konuştuklarını iddia ederek, mahkemeye söz konusu iddialarla ilgili dilekçe vereceğini söyledi.

Duruşmada söz alan Müyesser Uğur da kanunda olmayan suçlar nedeniyle tutuklandığı öne sürerek, ''Adı olup cismi olmayan 'Ergenekon' terör örgütü üyesi olarak yargılanıyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT, Genelkurmay böyle bir örgütün olmadığını veya araştırıldığını beyan ediyor. Ancak İstanbul emniyeti, savcılık ve mahkeme heyeti var olduğunu biliyor, çünkü bizi tutuklu olarak yargılamayı sürdürüyor. Heyetten 'Ergenekon' örgütünün adresini istiyorum. Gidip üye olacağım. Adını ve adresini bilmediğim bir örgütten dolayı yargılanmak ağrıma gidiyor'' dedi.

Adı eski CHP lideri Deniz Baykal’a komplo iddialarında geçen tutuksuz sanık İklim Kaleli, Baykal’a yönelik komplo iddialarını reddetti.