AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve 'havuz medyası' olarak adlandırılan medya grubu arasında yer alan Sabah gazetesi, önceki gün Şırnak’ta çekildiği belirtilen ve HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik olduğu öne sürülen bir erkeğe ait cesedin, zırhlı polis aracının arkasına bağlanarak yerde sürüklendiği fotoğrafı doğruladı.

Diken'in yer verdiği habere göre; Akit yazarı Ersoy Dede ve AKP’ye yakın isimler tarafından yalanlanan ve fotomontaj olduğu öne sürülen fotoğraftaki tabloyu "rutin bir uygulama" diyerek doğrulayan Sabah, söz konusu haberinde, "Öldürülen Birlik’e bomba tuzaklamış olma ihtimaline karşın, tüm dünyada uygulanan rutin uygulama kontrol amaçlı yapılmış. Birkaç metre sürüklenerek kontrol tamamlanmış," ifadesi kullanıldı.

Sabah, söz konusu iddiasını ise şöyle temellendirdi:

"Ceset arazideyse iple bağlanır ve mecburen birkaç kişi tarafından elle çekilir. Şehir içindeyse çevredekilere zarar vermemesi, patlayıcının güçlü olma ihtimaline karşın zırhlı araçla çekilir."

Aralarında, Yeni Akit köşe yazarı Ersoy Dede’nin de olduğu hükümete yakın pek çok isim, fotoğrafın cesetsiz bir şekilde montajlanmış halini yayınlayıp, gerçek dışı olduğunu öne sürmüştü.