Rusya Federasyonu, Radikal gazetesinin dış haberler müdürü Fehim Taştekin için ülkeye giriş yasağı koydu. Taştekin, yasağın Soçi Olimpiyatları'na ilişkin Çerkeslerin kaygılarını dile getirdiği için koyulmuş olduğunu ifade etti.

Rusya’ya giriş yapamayan Fehim Taştekin, başına gelen durumu Twitter hesabından açıkladı. Taştekin kendisi hakkında 5 yıl ülkeye giriş yasağı olduğunu ve bu sebeple Rusya'ya alınmadığını ifade etti. Taştekin hesabından, “Soçi'de resmen mahsur kaldım. Rusya bana ülkeye girme yasağı koymuş. Bu sabah Soçi'den giriş yapamadım” diye yazdı.

"SAÇMALIK!"

Soçi'de mahsur kaldığını söyleyen Fehim Taştekin, yetkililerin yasağın nedeniyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti. Taştekin açıklamasında “Soçi Olimpiyatları'na ilişkin Çerkeslerin kaygılarını yazmıştım ama bunun için ülkeye giriş yasağı konur mu? Saçmalık.” diye sitem etti.

"GELDİĞİN UÇAKLA GERİ DÖNECEKSİN"

Daha önce de defalarca yaptığı gibi Adler üzerinden Abhazya'ya geçeceğini ama Rusya kapısının kapandığını söyleyen Taştekin, “Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği yetkilileri elinden geleni yaptı ama fayda etmedi.” dedi. Yetkililerin “Geldiğin uçakla geri gönderileceksin” dediğini ifade eden Taştekin, "Uçak ne zaman" diye soruyorum, yanıt: "Salı." Ya sabır!” diye sözlerini noktaladı. (Star Gazete)