RTÜK, Acun Ilıcalı'nın "Yeteneksiz Sizsiniz Türkiye" programında yapılan ve "erotik" olduğu gerekçesiyle mozaiklenen dans gösterisine cezayı kesti.

Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını ve jüri üyeliğini üstlendiği yarışma programında, sahneye çıkan Cengiz Saliev Mehmedov ve dans grubunun sergilediği dans, 'fazla erotik bulununca' görüntüler buzlanarak ekrana taşınmıştı.

Sosyal medyada tepkilere de neden olan dans karşısında, jüri üyesi olan Acun Ilıcalı yüzünü kapamıştı. Bir diğer jüri üyesi Hülya Avşar ise dans gösterisi için X butonuna basarken, Acun Ilıcalı aynı dansı tekrarlatmıştı. Acun Ilıcalı, performansı yorumlarken, “ben eğlendim” deyip dans grubuna övgüler yağdırırken; Ilıcalı “Evet”, Hülya Avşar “Hayır” demir, Eser Yenenler ise oyunu “evet”ten yana kullanmıştı.

Yetenek Sizsiniz ekranlara RTÜK'ün '7 yaş üzeri' logosuyla taşınıyor. Erotizm taşıyan unsurların yer aldığı yaş ortalamasının ise 13-18 uyarısı yapılması gerekiyor.

Mozaiklenen dansa ise RTÜK cezayı kesti. Üst Kurul “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Star TV’ye 1 milyon 100 bin lira ceza verdi.