Uğur Vardan bugün (15 Temmuz 2013) yazdığı yazısında 'yandaş' medya mensuplarına, "Sevgili yandaş medya mensupları kâğıt israfına, aynı gazetelerden çok sayıda yapmaya gerek yok. Teklifim şudur: 'Bayram gazetesi' uygulamasına geri dönün" teklifinde bulundu.

Vardan, Radikal'deki 'Çare Bayram gazetesi!' başlıklı yazısında, bir günde 7 gazetenin, bir başka günde de 4 gazetenin aynı başlığı attığını hatırlattı ve “Aklın yolu birdir”den (!) yola çıktığını belirterek bir öneride bulundu. Vardan'ın o önerisi şöyle:

"Sevgili yandaş medya mensupları, bu kadar kâğıt israfına yazık, aynı gazetelerden çok sayıda yapmanın anlamı yok. Zaten okur sayıları da malum. Teklifim şudur: Geçmişteki ‘Bayram gazetesi’ örneğine dönün, hem bir gelenek yeniden hayat bulur hem de aynı fikirleri değişik sütunlarda okuyarak biat etmeye çalıştığınız makamlarla mesaj yollamak istediğiniz karşı görüşteki okurlar da son derece ‘değerli’ zamanlarını kaybetmemiş olurlar. O gazetede günün gelişmeleri üzerine seçilen birkaç yazarın köşesi olur. Misal ‘Gezi direnişi’nin plancıları arasında Yeni Şafak ‘Mi Minör’ oyununu ve Memet Ali Alabora’yı, Yeni Akit de ‘Ot dergisi’ni ve Metin Üstündağ’ı göstermiş ve aklımızı karıştırmıştı, olası bir ‘Bayram gazetesi’nde bu komplo teorileri bir yazı dizisi olarak önümüze gelir, okur da kamuoyu da bölük pörçük bilgilerle dağılmaz. Teklifimde ısrarcıyım, bir düşünün derim (ama ne olur bu gazetelerde çalışan onca emekçi kardeşimizi de kapı önüne koymayın, çünkü onlar zaten bütün bu çekişmelerin dışında ekmeklerinin peşindeler)."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.