Dört Bir Taraf'ta Sivas katliamı tartışmasında Nazlı Ilıcak'ın Aziz Nesin iddiaları kan dondurdu. Ilıcak, katliamın gerçekleştiği koşulların görmezden gelindiğini iddia ederek Aziz Nesin'in sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini savundu.

 

Nazlı Ilıcak, Sivas davasındaki zaman aşımı kararıyla muhafazakar aydınları ve tabanı sorgulayan tartışmaları hatırlattıktan sonra 'bazı gerçekler unutuluyor, olayın hangi şartlarda geliştiği anlatılmıyor. Müslümanlar hedef gösteriliyor...' dedi.

 

TUTUMLARI HEP ELEŞTİRİLEN HÜRRİYET’İ ŞAHİT GÖSTERDİ

Ilıcak, Aziz Nesin'in din karşıtı sözlerinin kitleyi tahrik ettiğini ve olayların bu sebeple çıktığını ileri sürerken Hürriyet gazetesini şahit gösterdi. Hürriyet'in katliamdan sonra attığı manşeti gösteren Ilıcak, 'Nesin'in Sivas'taki sorumluluğu unutturulmak isteniyor' iddiasında bulundu. Hürriyet'in katliamı Aziz Nesin'e ihale eden "Sivas'ta Aziz Nesin isyanı" manşetini gösteren Ilıcak, bu başlığın olayların gerçekliğini yansıttığını iddia etti. Nazlı Ilıcak'ın kendine referans gösterdiği manşet Hürriyet'in karanlık geçmişindeki operasyonel haberler arasında önemli bir yer tutuğu gibi olayı çarpıttığı yönünde de geniş çevrelerden eleştiri almıştı.

 

'Dine hakaret etmek zaten ceza kanunumuzda da suç sayılmaktadır' diyen Ilıcak, Aziz Nesin'in sözlerinin suç olduğunu vsöyledikten sonra "ama tabii bunun karşılığı da bu olmalıdır şeklinde anlaşılmak istemem...' dedi. (GAZETECİLER.COM)