Gazeteci – yazar Vivet Kanetti, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. 

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kanetti birçok sanatçının imza attığı “Kaygılıyız” bildirisi için de “Bana da metni yolladılar ama imzalamadım. Grup halinde yapılan sanatçı tepkilerine inanmıyorum. Biraz da linç olarak görüyorum” dedi.

“METNİ YOLLADILAR AMA İMZALAMADIM”

Ben böyle bir bildiriye hiçbir zaman imza atmazdım. Sanatçı daha bireysel olmalı, böyle topluca bir bildiriye asla imza atmamalı. Üstelik böyle bir dönemde. 28 Şubat'taki gibi başka bir yerlere kadar götürebilir seni bu. Bana da metni yolladılar ama imzalamadım. Ben sözünü sosyal medyada söyleyebilen bir insanım.

“KAYGILIYIZ BİLDİRİSİNİ BİRAZ LİNÇ OLARAK GÖRÜYORUM”

Sosyal medya dialog getirdi bize, bu bildiride ise dialog yok. Kavga dövüş bile olsa sosyal medyada konuşuyoruz, bu bildiri ise tek taraflı. İçinde kibir de var, eskimiş bir taraf da var. Grup halinde yapılan sanatçı tepkilerine inanmıyorum. Biraz linç olarak da görüyorum. Sanatçının görevi hissetmektir, ortak kültürü yaratmak için çabalamaktır.

“EN ÖNEMLİ ŞEY BU BİRBİRİNE SAĞIR OLMA DURUMU”

Türkiye'de insanlar birbirlerine büyük bir değerler bütünü olarak bakmıyorlar, bu çok korkunç. En önemli şey bu birbirine sağır olma durumu. Ben birey olmayı çok erken yaşta tattım ve bunun bedelini şevkat olarak ödedim. Cemaatim içinde yalnız kaldım. Ancak bu birey olmanın getirdiği tatminin yanında büyük bir bedel değil. Birey olabilmek bu sağır olma durumunu aşmayı da sağlıyor. (Gazeteciler.com)

'Kaygılıyız' bildirisiyle ilgili haberi okumak için: www.demokrathaber.net/guncel/100-sanatci-ve-aydin-nefret-dili-sona-ersin-h19980.html