Yayınlandığı günden itibaren beğeniyle izlenen ‘Kelime Oyunu’nun başarılı sunucusu Ali İhsan Varol Taksim’deki Gezi Parkı direnişine verdiği destekle direnişin simgelerinden biri oldu. 

Direnişin ilk günlerinde yarışmacılara Gezi Parkı’nın simgelerinden ‘sansür’, ‘orantısız’ ‘direniş’ ve ‘biber gazı’ gibi kelimeleri soran Varol, sosyal medyada geniş yer buldu. Programının yayından kaldırılması gündeme gelen sunucu, “Bazı şeyleri riske atarak yaptığım bir şeydi” dedi. Varol Milliyet gazetesinden Melis Güvenç’le yaptığı söyleşide Gezi parkı direnişine ilişkin şunları söyledi:

Gezi Parkı direnişinde öne çıkan, isimlerden birisi de siz oldunuz sorusuna aslında beni o simgeler arasında göstermek yanlış. Çünkü onlar halk kahramanı. Yani ‘Siyahlı kadın’, ‘Kırmızılı kadın’, ‘ Kitap okuyan adam’, ‘Talcid man’ ve ‘Davulcu Vedat’ gibiler halk kahramanıdır. Onların arasında benim sadece bir ismim var. Hatta sırıtıyorum. O simgelerin arasında sunucu olarak tanımlayıp beni koymuş olmaları büyük bir gurur. Ama kendimi aynı derecede göremiyorum. Biraz daha aşağıdayım. Evet bazı şeyleri riske atarak yaptığım bir şeydi. Fakat onların yaptıkları çok büyüktü. Onlar gerçek halk kahramanı. Ben sadece bahsi geçen kelimeleri kullandım. 23 Nisan’da çocuklar, Kadınlar Günü’nde kadınlar ve 14 Şubat’ta sevgi üzerine kelimelerin anlamlarını sorduğum gibi. Her zaman yaptığım işten farklı bir şey yapmadım. Büyütülecek bir şey değildi. Durum bıçak sırtı bir hal olduğu için benim işimi yapıyor olmam böyle bir kahramanlık olarak adledildi. Herkes işini yapsaydı dikkati çeken bir durum olmazdı.

YAPTIĞIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM

İşimi kaybetseydim pişmanlık duymazdım.15 yıldır en kaba tabiriyle televizyoncuyum. 4.5 yıldır kamera önündeyim. Tanımadığım insanlardan ‘Sizi ve programınızı çok seviyoruz’ kelimelerini duymak bir armağan. Ancak ben bundan çok kolay vazgeçerim. Bu işte kimleri gördüm, ellerin üzerinde taşınan ve bir anda esamesi okunmayan. Benim mesleğim metin yazarlığı ve televizyonculuk. Onu da yapmazsam mutlaka bir iş bulurum kendime. ‘Kelime Oyunu’yla başlamadım hayatıma, onunla da bitirebileceğimi zannetmiyorum. O yüzden bir sıkıntım, pişmanlığım olmaz. Şimdi kazandığımdan daha az para kazanırım çok sorun değil. Çok az paralarla yaşadığım zamanlar da oldu.