Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın İMC TV’nin Türksat’tan çıkarılmasına yönelik talebine kanalın Genel Koordinatörü Eyüp Burç tepki gösterdi. Burç, “Türkiye’de televizyonların yapmadığını yapıyoruz. Bu bir cadı avıdır. Umarım Türksat böyle bir şeye taraf olmaz” dedi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türksat’a yazı göndererek, “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla İMC TV’nin frekansının iptalini talep etti. Uluslararası bir kurum olan Türksat’ın bu talebe ne yanıt vereceği henüz bilinmiyor. İMC TV Genel Koordinatörü Eyüp Burç, Türksat’ın İMC’nin ruhsatını iptal etmesi durumunda “Çok sayıda insan mağdur olacak. Büyük yatırımlar yaptık. 7 yıldır insanlar orada çalışıyor” ifadesini kullandı.
 
"SAVCILIK GÖREV YETKİSİNİN DIŞINDA İŞ YAPIYOR"
 
Haberdar’dan Volkan Koç’a konuyla ilgili açıklama yapan Eyüp Burç şunları söyledi:
 
“Cumhuriyet Savcılığı’nın yayın durdurma hakkı yok. Türksat’a göndererek, bir ticari sözleşmeyi iptal ettirme çabasına giriyor.  Bu ilk kez oluyor. Daha önceden savcının soruşturma yürüttüğü kulağımıza gelmişti. Sözüm ona şikâyetler üzerine. Savcılık Türksat’a yazı göndermiş.  Görev yetkisinin dışında bir iş yapıyor. Mesele Türksat ile ilgilidir. Bu ülkenin denetleme kurumları var. RTÜK var. RTÜK üyesiyiz.  Zaten böyle bir şey olsa RTÜK lisansı iptal etse, Türksat zaten çıkarabilir. Türksat tek taraflı feshedebilir de.  Nihayetinde sözleşme tarafı. Ama bizim sözleşmeden kaynaklı bir şeyimiz yok. Ödemelerimiz zamanında yapılmış, geçenlerde 1 yıl daha uzattık sözleşmeyi. Türksat, ticari kurum olarak sözleşmeyi uzatmıyorum diyebilir de. Nihayetinde ticari partnerdir. Ama ahlaki olmaz. Sebep de ortada zaten. Türksat’ın böyle bir karar vereceğine inanmıyorum. Uluslararası bir firma. Böyle bir hukuksuzluğa yol açacağını sanmıyorum.
 
“BU BİR CADI AVIDIR”
 
Türksat’ın savcılığın bu talebini olumlu karşılar ve İMC’nin yayını kesilirse, çok sayıda çalışanın mağdur olacağını belirten Burç, “120’ye yakın çalışanımız var. Türkiye’de önemli bir yerde duran haber televizyonu… Bir haberin yalan olduğu ispatlansın biz kendimiz kapatalım televizyonu. Biz ne yapıyoruz? Haber. Türkiye’de televizyonların yapmadığını yapıyoruz. Yapılmayanı yapıyoruz. Bu bir cadı avıdır. Umarım Türksat böyle bir şeye taraf olmaz.  Öyle bir durum olursa uluslararası yankısı büyük olur. İMC uluslararası alanda bilinen bir kanal. İMC kolay bir şekilde kapatılacak bir kurum değil diye düşünüyorum. Çok sayıda insan mağdur olacak. Büyük yatırımlar yaptık. 7 yıldır insanlar orada çalışıyor. Ne yapacağız? Yeni yayın platformları arayacağız öyle bir durum meydana gelirse” dedi.