(GAZETECİLER.COM) İslamcı aydınların demokrat ve muhalif yüzü İhsan Eliaçık Habertürk'te Balçiçek İlter'in konuğu oldu. Eliaçık, hükümetin Kürt politikalarına çarpıcı eleştiriler yöneltti.

 

Kürt meselesinden müslüman ülkelerdeki protestolara kadar gündemi yorumlayan Eliaçık çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çekti.

 

Kürt meselesinde tırmanan şiddet dalgasını yorumlayan İhsan Eliaçık, hükümetin politikalarını eleştirdi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "şehitlik nasip işidir" şeklindeki sözlerini eleştiren Eliaçık, Kürt sorununda İmralı'dan Kandil'e, BDP'den MHP'ye kadar herkesin çözümün bir parçası haline getirilmesi gerektiğini, kimsenin dışlanmaması gerektiğini söyledi.

 

"ŞEHİTLİK NASİPTİR" SÖZÜ HÜKÜMETİN HATALARINI PERDELİYOR

"Bunlar yanlış sözler. Böyle konuştuğunuz zaman olayı konuşulmaz hale getiriyorsunuz. Belki ölen askerlerdedir hata, belki askeri politikalar yanlıştır... Bunları konuşamaz hale geliyoruz. Şehitlik dini bir kavramdır ama bakanların dilinde pelesenk haline gelmiş durumda. Şehitlik ve kader gibi dini kelimeler hükümetin politikalarındaki hataları perdeleyen bir amaçla kullanılabiliyor. Bu olanlar kader değil. Bunca insan yanlış politikalar nedeniyle ölüyor olabilirler. Göçükler de buna dahildir. Buna iş kazası diyemezsiniz."

 

HÜKÜMETİN KÜRT POLİTİKASINI PEYGAMBERDEN ÖRNEKLE ELEŞTİRDİ

"Bana göre hükümetin izlediği Kürt politikası yanlıştır. Örgütü muhatap almayacağız, Kürt halkını yanımıza çekeceğiz, dağa bomba yağdıracağız, Kürt halkına çiçek vereceğiz diye bu sorunu çözmeye çalışıyor. Onlar da 30 bin kişi öldü, 5 bin kişi dağda savaşıyor. Sen beni muhatap almadan sorunu çözemezsin diye eylemlerini arttırıyor.

 

Peygamberimiz ortaya bir bez seriyor ve herkes gelsin ucundan tutsun diyor. Aksi halde kabileler arasında kavga çıkacak. Yani bir bez serilmesi gerekiyor. Bu bezin bir yanından herkesin tutması gerekiyor. Ama herkesin tutması gerekiyor. Bunu söylediğimde infial gösterenler oluyor. Kardeşim Genelkurmay da Başbakan da Kandil Dağı da İmralı da BDP de MHP de bu bezin etrafından birlikte tuttuğunda mesafe kat edilebilir. Bir Muhammed çıkarsa tutabilirler. Bu memleketin böyle bir potansiyeli var. Bir El Emin diyelim. Bir güvenilir kimse. Çünkü o zaman güvenilir Muhammed deniyor. Bu iş tepede bitiyor. Öyle öfkeyle bağırarak çağırarak, 500 terörist öldürdük derseniz bataklığa doğru gidersiniz."

 

PKK'LI CENAZESİ MEZARDAN ÇIKARILIYORSA HALK ZİHNEN BÖLÜNMÜŞTÜR

"Ölümlerle övünülüyor. Bunun karşılıklı kışkırtıldığını düşünüyorum. Bu ölümdür ve hiçbir zaman çözüm olmaz. Taraflar çatışıyor ancak ölen insanların yakınları yeterince sesini çıkarmıyor. Sessiz çoğunluğun ses yükseltmesi gerekiyor. Bir halk acılarını paylaşamıyorsa ölenler rahmetle anılmıyorsa bir mahallede bir cenaze PKK'lı diye mezardan çıkartılmak isteniyorsa, o halk zihnen bölünmüş demektir. Bunun dinde yeri yok. Hem ülkeyi bölmek istiyorlar diyorsunuz hem de bu mezarı buradan alın götürün. Mezarları paylaşamazsanız ülkeyi nasıl paylaşacaksınız? Adam da derki ben ölülerimin rahat yatacağı bir ülke istiyorum"

 

DİN KARDEŞLİĞİ KÜRT SORUNUNDA ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ?

"Dinin iki yüzü var. Bir afyon yüzü bir de vicdan yüzü vardır. Afyon yüzü uyuşturur, parçalar, mezhep kavgalarına yol açar. Yaygın olan afyon yüzüdür... Ben vicdan yüzünü anlatmaya çalışıyorum. Aslolan insandır. Eğer bir din insanları mutsuz ediyorsa, sizi nefrete sürüklüyorsa o Allah'ın dini değildir. Çünkü din insanları mutlu etmek ve birleştirmek için vardır" diyen Eliaçık, dinin tek başına soruna çözüm olamayacağını söyledi.

 

İMAM HATİPLİLER BAL GİBİ DE ANARŞİST OLUR

Başbakan'ın İmam Hatip Liselerinden anarşist ve terörist yetişmeyeceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Eliaçık, "İmam Hatipliler bal gibi de anarşist olur" dedi. İmam Hatip Liselerinde okutulan müfredatı da eleştiren Eliaçık, "İmam Hatiplerde okutulan müfredat Emevi dinidir. Gençler İmam Hatip yoluyla uyuşturuluyor" diye konuştu.

 

GENÇLİK İMAM HATİP YOLUYLA UYUŞTURULUYOR

"İmam Hatipli terörist olamaz ama anarşist olabilir. Hem de bal gibi olur. İmam Hatipli sosyalist olabilir mi? O da olur. Hem de bal gibi olur. Hatta devrimci İmam Hatipliler olmalı... Şimdi imam hatiplerin kökten sorgulanması gerekir. İmam hatipte öğretilen din müfredatının sorgulanması gerekiyor. Hem diyanetteki hem de imam hatiplerde okutulan müfredat Emevi dinidir. Dinin afyon yüzüdür. Halk diyanet yoluyla uyuşturuluyor, gençlik de imam hatip yoluyla uyuşturuluyor."

 

KAFASI ÇALIŞAN İMAM HATİPLİ ATESİT OLUR

"Kaynaklar gözden geçirilmeksizin Kuran kurslarında İmam Hatiplerde anlatılıyor. İmam hatiplerin tepkisi ateizmdir. Şimdi bu kitaplarda yer alan yanlış rivayetler var, kafası çalışan bir imam hatipli bunlara bakıyor bakıyor sonunda bir yerde patlıyor. İsyan ediyor. Sorgulayanlar, kafası çalışanlar ateist oluyor."