Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu hakkında gazetenin internet sitesinde, 9 Ekim 2015 tarihinde “HPG: Yüksekova’da Türk’ün gücünü göreceksiniz diyen polis alıkonuldu” başlığıyla yayımlanan haber nedeniyle “Örgüt propagandası yapmak”, “Suçu ve suçluyu övmek” iddialarıyla dava açıldı. Polat ve Nasuhbeyoğlu’nun Türk Ceza Kanunu 215/1, Terörle Mücadele Kanunu 7/2, Türk Ceza Kanunu 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmaları isteniyor.

ANF’ye dayanılarak yer verilen haberdeki kişinin Yüksekova’daki olayda adı geçen polis olmadığının anlaşılması üzerine haber siteden kaldırılmıştı.

POLAT: SUÇ İCAT ETME ÇABASI

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat davaya ilişkin olarak şunları söyledi: “Dava, adı geçen kişinin Yüksekova’daki olayda geçen polis olmadığının anlaşılması üzerine, siteden hemen kaldırılan ajans kaynaklı habere dayandırılıyor. Yani yayından aylarca önce kaldırılmış olan bir haberden ötürü hakkımızda dava açılıyor. Bu bile aslında Evrensel üzerinde baskı kurmaya yönelik olarak suç icat etmek için savcılık tarafından geriye doğru bir sondaj yapıldığını gösteriyor. Kaldı ki, haber bir ajansın haberine dayalı olarak aktarılmış ve iddia edilen propaganda suçlamasına delil oluşturabilecek artı bir yoruma da yer verilmemiştir. Bu dava, iktidarın yayınlarından rahatsız olduğu basın organları hakkında keyfi gerekçelerle soruşturma ve dava açma, tutuklama furyasının ruhuna uygundur. Ancak, Evrensel 21 yıllık yayın hayatı boyunca olduğu gibi, bu tür baskılara boyun eğmeden yoluna devam eder.”

Polat ve Nasuhbeyoğlu hakkındaki dava 6 Ekim'de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(Kaynak: Evrensel)