Dağ keçilerini avlayan avcıları haber yaptığı için ölüm tehdidi aldığını söyleyen Evrensel Gazetesi Dersim Muhabiri Kemal Özer, doğayı savunmaya devam edeceğini belirtti.

Dersim'de dağ keçilerini avlayan avcıları haber yapan Evrensel Gazetesi Muhabiri Kemal Özer, avcılar tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi. Akşamları telefonunu arayarak, küfür ve ölüm tehdidinde bulunanların eksik olmadığını belirten Özer, bu kişilere karşı suç duyurusunda bulunacağını aktardı.

‘HAYVANLAR VADİ BOYUNCA KATLEDİLİYOR’

Dersim’de 20 yılı aşkın bir süredir muhabirlik yaptığını vurgulayan Özer, Dersim doğasını savunmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu çabalarının boşa çıkarılmaya çalışıldığını dile getiren Özer, özellikle bu mevsimde doğadaki hayvanların, hayvan katilleri tarafından çiftleşme dönemlerinde yok edilmek istendiğinin altını çizdi. Avcıların doğadaki hayvanları hangi zevk ve zihniyetle vurduklarına anlam veremediğini sözlerine ekleyen Özer, “Bunlar kavurma yapıp satıyorlar mı bilmiyoruz? Bu mevsimde bu avcıların haberlerini yaptığımız için ölüm tehdidi alıyoruz” dedi.

‘ÖLÜM TEHDİTLERİ BİZİ YILDIRMAZ’

Son günlerde kendisi üzerinde artan ölüm tehditlerine ilişkin konuşan Özer, “İnsanlar evlerimizin adresini istiyorlar. Arayarak ‘Gelip seni vuracağız’ diyorlar. Küfür edip, hakaretler ediyor. Bunlar bizi yıldırtmayacak. Bunların üstüne gideceğiz. Bu doğa bizim doğamız, bu doğayı kimseye teslim etmeyeceğiz. Bu yaban hayvanları koruma bizim görevimiz. Bize yapılan bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz bunların üzerine tam tersine daha fazla gideceğiz” vurgusu yaptı.

 ‘GÜVENLİK ZAAFI VAR’ 

Yalnızca Dersim’deki avcılar değil çevre illerden de çok sayıda avcının bu mevsimde kente geldiğini aktaran Özer, birçok noktada bulunan güvenlik güçlerinin arama noktalarında bu avcıların nasıl geçtiğine de anlam veremediğini ifade etti. Kendilerine köylüler tarafından gelen ihbarları Çevre İl Müdürlüğü’ne aktardıklarını aktaran Özer, müdürlüğün araç ve personel eksikliğinden dolayı avcılara yetişemediğini, bu nedenle avcılara gün doğduğu şeklinde savunma yaptığını belirtti. 

EVREN DEMİRDAŞ / DEMOKRAT HABER