Türkiye medyası Kuzey Kore’yi küçümserken küçük düşmeye devam ediyor. Türkiye’deki Zaytung.com’un benzeri olan yurtdışındaki şaka amaçlı yalan haber sitelerinin Kuzey Kore haberleri gerçekmiş gibi haber yapılmaya devam ediliyor.

CNN Türk Kuzey Kore'de, haber bültenlerinde sahte bir Dünya Kupası haberi yapıldığını iddia etti. CNN Türk’e göre, diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore devlet televizyonu, Kuzey Kore milli takımının finalde Portekiz'i 6-0 yenerek Dünya Kupası'nı kazandığını duyurmuş.

Olayın gerçeği ise, Kuzey Kore'nin Dünya Kupası'na katılmış gibi gösterildiği şaka videosu sosyal paylaşım sitesinde iki günde 2 milyon kişi tarafından izlendi. Videoda Kuzey Kore Japonya'yı 7-0, Amerika'yı 4-0, Çin'i ise 2-0 yeniyor.

YouTube'a 11 Temmuz 2014 tarihinde yüklenen parodi video, izleyenleri güldürüyor.

"Korea News Backup" kullanıcısının eklediği videoda, Kuzey Kore'nin Dünya Kupası'na katılmış gibi gösterildi.

Videoda Kuzey Kore Japonya'yı 7-0, Amerika'yı 4-0, Çin'i ise 2-0 yenerek gruplardan çıkıyor. Kuzey Kore'nin ikinci turda Ronaldolu Portekiz'le karşılaşacağı söyleniyordu.

Bu video hem dünyada, hem Türkiye’de birçok haber sitesi tarafından gerçekmiş gibi haber yapıldı.

CNN Türk de bu şaka videoya o kadar inanmış ki, Kuzey Kore'nin ikinci turda Ronaldolu Portekiz'le karşılaşacağı iddiasını tamamlamış, Kuzey Kore milli takımının finalde Portekiz'i 6-0 yenerek Dünya Kupası'nı kazandığını ekleyivermiş. Cnn Türk'ün yalan haberi web sitelerinde de uzun süre durdu ancak haberimiz sonrası kaldırıldı.

Daha önce de herkesin saçlarını devlet başkanı Kim Jong tarzı kestirmek zorunda olduğu, Kim Jong Un’un aralarında eski kız arkadaşının da bulunduğu birkaç kişiyi porno film çektikleri için öldürttüğü, stadyumlarda toplu infazların olduğu ve Kim Jong Un’un amcasının aç köpeklere parçalatıldığı haberleri de yalan çıkmıştı. Dünya ve Türkiye medyasının gerçek gibi verdiği bu haberlerin yalan olduğu ise haber yapılmamıştı.

(Demokrat Haber)

İlgili haber:

'Kim Jong tarzı saç kesimi' yokmuş!