Çatışmaların sürdüğü Kürt illerinde görev yapan gazetecilerle dayanışma amacıyla başlatılan Haber Nöbeti'nin 8 haftalık faaliyetinin ve bundan sonra yapılacakların değerlendirildiği toplantı Diyarbakır'da yapıldı.

"Gerçeğin peşindeyiz, meslektaşlarımızın yanındayız" şiarıyla çatışmaların devam ettiği Kürt illerinde yaklaşık 2 ay önce bir grup gazeteci tarafından başlatılan Haber Nöbeti eylemi, tutuklu JINHA Muhabiri Beritan Canözer'in yarın Diyarbakır'da görülecek davasının ardından sona erecek.

Haber Nöbeti, ilk olarak 2 Şubat'ta aralarında Ergun Babahan, Said Sefa, Ceren Sözeri, Celal Başlangıç, Ayşe Yıldırım, Evrim Kurdoğlu'dan oluşan ekibin Diyarbakır'a gitmesiyle başladı. İlk ekip, DİHA, JINHA ve Özgür Gün TV ile dayanışma gösterdi. Haber Nöbeti kapsamında ilk ay 38 gazeteci Diyarbakır'a giderken, 100'den fazla habere de imza atıldı.

Haber Nöbeti'nin son toplantısına, MİT TIR'ları haberi nedeniyle, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da katıldı. Dündar, tutuklu JINHA Muhabiri Beritan Canözer'in yarın Diyarbakır'da görülecek davasına da katılacak.

(Kaynak: Evrensel)