Şenol Göka'nın istifasının ardından boşalan TRT'nin Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Eren getirildi.

Eren, 2013'ten beri TRT'nin Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Göka'nın yerine atama yapılıncaya kadar, TRT kanunu gereği en kıdemli genel müdür yardımcısı olan Erkan Durdu vekalet ediyordu.

Atama hakkında konuşan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “7 binden fazla çalışanı, 14 kanal ve 16 radyoyu bünyesinde barındıran bu büyük kurum ne yazık ki AKP’lilerin elinde oyuncak olmuş durumda. TRT’de daha önce hiçbir deneyimi olmayan 1980 doğumlu İbrahim Eren önce TRT Genel Müdür Yardımcısı daha sonra da genel müdür yapıldı” ifadesini kullandı.

Yasalara göre bu görev için en az 12 yıllık devlet memuru olma şartını hatırlatan Yarkadaş, şöyle konuştu:

“Mevzuata göre TRT genel müdür yardımcılığına atanacak kişinin ‘kamu kurum ve kuruluşlarında veya temayüz ettiği televizyon, radyo, haberleşme, bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitle iletişimi, hukuk, işletme, iktisat, maliye, sanat veya kültür alanında’ en az on iki yıl hizmetinin bulunması gerekiyor.

Eren, bu 12 yıl koşulunu taşımadan 2013’te Genel Müdür Yardımcılığı’na vekâleten getirildi. Şimdi ise genel müdür olarak atandı. Bu bir skandaldır. İbrahim Eren, Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden arkadaşı. Anlaşılan o ki gereken şartları ‘fazlasıyla’ yerine getirmiş”

İBRAHİM EREN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda görev yaptı.

Londra'da bulunan University of Westminster'dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, ATV'de 3 yıl boyunca genel müdür yardımcısı olarak çalıştı. Eren, 2013 yılından beri TRT'de genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.

TRT'de, TRT 1 ve TRT World' ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Eren, Türk Telekom A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliğinin yanısıra, TİAK yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütüyor.