Ak Parti Cemaat kavgası sürerken ses kayıtları yayınlanıyor. İki yeni ses kaydında Başbakan olduğu iddia edilen kişi Star Gazetesi genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu olduğu iddia edilen kişiyle konuşuyor.

Böylece medyaya yönelik Alo Fatih serileri ve Başbakan'ın Milliyet ve Vatan'ın yeni sahibi Erdoğan Demirören'i ağlatmasından sonra Alo Karaalioğlu kayıtları da çıkmış oldu.

Başbakan'ın kovdurttuğu gazetecilerden ikisinin de Star gazetesinin başyazarı Mehmet Altan ile başörtülü yazarı Hidayet Şefkatli Tuksal olduğu iddia edildi.

İlk kayıtta Başbakan Mehmet Altan'ın Star Gazetesi'nden atılmasını isteyerek şöyle diyor:

"Bugün yine şeyin yazısı var Mehmet'in... Bunun buralarda yer almaması lazım... Gereği neyse onu da yapın yani, uzatmaya gerek yok."

İlgili ses kaydı bu linkte yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=AinGQ32uFYM

Mehmet Altan’ın sahte isimlerle MİT tarafından dinletildiği de ortaya çıkmış ve yargıya taşınmıştı.

***

İddiaya göre Başbakan Star gazetesinin başörtülü yazarı Hidayet Şefkatli Tuksal'ın gazetedeki yazısına kızıyor ve Mustafa Karaalioğlu’nu arıyor.

Başbakan olduğu söylenen kişi şöyle diyor:

“Mustafa bu geçen senle konuştuğum kadın vardı ya. Arkadaş ya, bunları niye burada siz hala şey yapıyorsunuz? Hem bana haklısınız diyorsun, hem de burada tutuyorsunuz? Bu yazılar sizin kontrolünüzden geçmiyor mu ya? Siz her yazıyı koymaya mecbur musunuz? Siz bu gazeteye bakmıyorsunuz arkadaş ya, yazıları gözden geçirmiyorsunuz ya.”

YAZIDAN 3 HAFTA SONRA AYRILMIŞTI

Başbakan’ın kızdığı yazı Hidayet Şefkatli Tuksal’ın 21 Ocak'ta yazdığı "Hak sillesiyle uyarıyorum!" yazısı idi.

Yazıda Başbakan Erdoğan için şu çarpıcı satırları yazmıştı:

"Başbakanın her yaptığını alkışlamak, apaçık yanlışlara dahi konjonktürel, politik vs. gerekçeler üreterek destek olmak, sözümü hiç sakınmayacağım, bir tür yalakalıktır. Başbakanın hiddetinden çekinip, hem onu hem kendilerini hem de ülkenin selametini tehlikeye sokanları, herkesin hatırlaması geren bir dize ile uyarıyorum:

Hak sillesinin sadası yoktur!

Bir vurdu mu, devası yoktur!”

İnşallah bu devasız duruma düşmeyiz!

***

Hidayet Şefkatli Tuksal medyada geniş yer bulan bu yazısından 3 hafta sonra Star Gazetesi'nden ayrılmıştı ve "Başbakan Erdoğan rahatsız olup istifasını mı istedi" diye konuşulmuştu. Çıkan ses kaydıyla bu iddianın gerçek olabileceği değerlendirildi.

İlgili ses kaydı şu linkte yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=pIskeYT0QIw