Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın evinin önünde saldırıya uğradığı ifade edildi.

Söz konusu bilgiyi aynı zamanda Hakan'ın Tarafsız Bölge programına yorumcu olarak da katılan Levent Gültekin Twitter hesabından duyurdu.

CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa ise Hakan'ın tedavi edildiğini, hayati tehlikesi olmadığını aktardı. Çapa saldıranların 4 kişi olduğu bilgisini de verdi.

Hakan'a yönelik saldırı ile ilgili Gültekin ve Çapa'nın Twitter'dan paylaştıkları bilgiler şöyle:



AKP'YE YAKIN MEDYANIN HEDEFİNDEYDİ

Cem Küçük, iktidara yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi'ndeki köşesinde, günler önce Ahmet Hakan'ı tehdit etmiş, "Şizofrenik ve PKK’lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan" başlıklı yazısında, "Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet’in Türkiye’yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun" ifadelerini kullanmıştı.

Küçük'ün yanı sıra AKP'ye yakınlığıyla bilinen çeşitli yayın organları da sık sık Hakan'ı hedef göstermişti.

AKP'Lİ BOYNUKALIN 'DÖVMEKLE' TEHDİT ETMİŞTİ

Hürriyet'e saldırıyı organize eden AKP'li Abdurrahim Boynukalın da Ahmet Hakan'ı dövmekle tehdit etmiş, "Nişantaşı'nda evinin önüne gitmeyi düşünüyordum…" demişti. Boynukalın, AKP'li siyasiler tarafından sahiplenilmişti.

TWİTTER'DAKİ 'CEM UZAN' VE HAKAN KAVGASI

Öte yandan dün (30 Eylül 2015); Telsim ve İmar Bankası gibi aile şirketlerine, 2004 yılında TMSF tarafından el konulan eski Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’a ait olmadığı bilinen @UzanCC adlı Twitter hesabından, Doğan Medya ve Ahmet Hakan’a yönelik mesajlar yazılmış, Hakan da bu mesajlara yanıt vermişti.

Ahmet Hakan’a ithafen, “Seni elimden patronun Aydın Doğan bile kurtaramaz” ve “Sabahın 5’inde, Ankara’da, sevgilinin sıcak koynundan polise aldırıp savcılığa ifade vermeye götürttüm. Hatırladın mı” diye yazan sahte hesaba Hakan da “Memlekete giremeyen kriminal yavşak” ve “Seni Şanzelize’ye kadar kovalarım, hiçbir Fransız elimden alamaz lan seni” diye karşılık vermişti.