Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın tartışmalı DEM parti çıkışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Mansur Yavaş 5 yıldır kapsının herkese açık olduğunu belirterek, “Kimseye kapı olmadı ki zaten. Görüşlerini beğenmeyebilirsiniz, kızabilirsiniz her şeyi söyleyebilirsin ama seçildikten sonra herkesten vergi alıyorsunuz ve onların adına idare ediyorsunuz. Böyle yaptıktan sonra herhangi bir kişiyi ayırırsanız bu kul hakkına girer. Dolayısıyla hiçbir belediyede gelen kişiye önce bir kimliğini çıkart ya da bana parti kaydını göster nerelisin, hangi mezhepsin, hangi ırksın bunlar sorulmaz” dedi.

Burcu Köksal'ın "DEM ile işbirliği yapmam, HÜDA PAR ile işbirliği yapmam" anlamında böyle bir şey söylemek istediğini ifade eden Yavaş şöyle devam etti: “Hiçbir belediye başkanı bu şekilde. Sen gel, sen git diye bir şey olmaz. Bu terör hassasiyeti, ruh hassasiyeti bende de var açıkçası. Ama seçildikten sonra ben polis değilim, emniyet mensubu değilim yani öyle bir şey yok. Su faturası ödemeye gelene dur hele bakayım ödeme. Şimdi Son günlerin tartışması, Sayın Cumhurbaşkanı’nın "Oy verirseniz daha rahat edersiniz, yoksa sıkıntıya düşersiniz" dediği gibi o zaman oy vermeyenlerden vergi de almayacaksınız, para da almayacaksın yani böyle bir mantık olmaz. Kamuoyu da bu tür şeyler affetmez. Belediye başkanının kapısı herkese açık olur. Ben Burcu Hanımla da görüştüm, yani net bir şekilde benim gibi düşünüyor. Yani ben teröre karşı hassasiyetimi ifade ederken, bu şekilde konuştum ama tabii ki Afyon'da herkesi söylüyorum, herkese kapımız açık. O manada bir sıkıntı olmaz. Herkese hizmet vermekle mükellefiz diyor.”

NE OLMUŞTU?

İBB’den çiftçilere destek: Yazlık fideler ücretsiz dağıtıldı İBB’den çiftçilere destek: Yazlık fideler ücretsiz dağıtıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın 6 Mart'ta yaptığı konuşmada, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" demişti. Köksal'ın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile ilgili sözleri sonrası partiden arka arkaya açıklamalar yapıldı.

Köksal'a ilk tepki, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan gelmişti. Köksal ise X hesabından yaptığı paylaşımla, mitingdeki sözlerinin arkasında durdu: “Ben Suriyeliler âmâsız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, Akp mevcut işçileri çıkaracak PKK’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisar’ı demlilerle ve HÜDA’parlılarla yönetmeyeceğim… Net….”