Redfotoğraf’tan sergiye davet var! Redfotoğraf ve İstanbul LGBTi Dayanışma Derneği; yaşam hakkı gibi temel hak ve hürriyetler konusunda mağdur edilen LGBTİ bireyler için bu yıl 13-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7. Trans Onur Haftası ve 20-26 Haziran arası 24.

LGBTi Onur Haftası kapsamında bir fotoğraf sergisi düzenleyecek. Sergiyi düzenleme amaçları ise LGBTi bireylerinin toplum içerisinde görünürlüklerini artırmak, eşitlik taleplerini dile getirmek, temel hak ve özgürlüklerini desteklemek.

NEDEN LGBTİ?

“Temelinde önyargılar, gelenekler, dinsel inanışlar gibi düşünceler nedeni ile insanların kendileri gibi olmayanlara karşı sergiledikleri nefret söylemi ve ayrımcılık son yıllarda daha da bir görünür hal almıştır. Nefret söyleminin temelinde ırkçılık, etnik köken farklılığı, farklı cinsel yönelimlere ve cinsiyet kimliğine sahip insanlara karşı duyulan hisler vardır. Türkiye’deki siyasal partilerin ve karar vericilerin birçoğu, LGBTİ söz konusu olduğunda, etik ve politik yükümlülüklerin farkında değilmiş gibi bir tavır takınmaktadır. Hatta sık sık toplumsal-dinsel önyargılara yaslanarak doğrudan ayrımcılık içeren ifadelere başvurup, homofobiyi meşrulaştırmanın da ötesinde nefret söylemini körüklemişlerdir. LGBTİ bireyler cinsel yönelimlerinden ve cinsiyet kimliklerinden dolayı açık bir şekilde ayrımcılığa uğramaktadırlar.”