İBB’den çiftçilere destek: Yazlık fideler ücretsiz dağıtıldı İBB’den çiftçilere destek: Yazlık fideler ücretsiz dağıtıldı

Yerel seçime 11 gün kaldı. Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'un seçim sonucu adeta genel seçim sonucu gibi bekleniyor. Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhuriyet'teki köşesinde İstanbul izlenimini yazdı. Balbay, sokağın nabzını tutarken karşılaştığı yurttaşların görüşlerini aktardı. Balbay şunları yazdı:

"ALEVİLER VE KÜRTLERİN KAFASI KARIŞIK, BİR AİLE BÜYÜĞÜ ONLARI TOPARLAMALI"

"İmamoğlu, İstanbul’da yer edinmiş. Seçimi sorarken herkes söze İmamoğlu’na ilişkin değerlendirme ile başlıyor. Mimar ve tekstilci bir aile İmamoğlu’nun şehri sosyal anlamda büyüttüğünü söyleyerek şöyle devam etti: “Eskiden hafta sonları İstanbul’u terk edip günübirlik nereye gitsek, diye düşünürdük. Şimdi, İstanbul’da nereye gidelim, diye plan yapıyoruz. Pek çok alanı bize kazandırdı.” Aile büyükşehirde oyunu İmamoğlu’na verecek, ilçede ise bakıyor. Bizi nargile salonuna davet eden genç yaklaşınca durdu. Biz bir şey demeden tok bir sesle, çevredekilerin duyacağı yükseklikte bağırdı: “Abi Kürtler kararını verdi, İmamoğlu diyecek.” Bir taksi durağındaki sohbetimiz parçalı bulutluydu. En coşkulu olanı, “Adaşım rahat ol, İmamoğlu kazanır” derken iki kişi ona müdahale etti. Sohbet koyulaşacaktı ama pazarlıkçı bir müşteri geldi. Sarıyer’e ne kadar ödemesi gerektiğini sordu. Taksimetre açarım, cevabı onu tatmin etmedi. Baştan bilmek istiyordu. 200 ile 250 arası anlaştılar. Kalan şoförlerle sohbete devam ettik. Saçındaki beyazlarla siyahlar yüzde 50 bandında olan şoför, şehre hâkim. Durumu şöyle özetledi: “İmamoğlu iyi gidiyor ama ona oy verebilecekler dağınık. Benim gözlemime inan, CHP’li olup sandığa gitmeyeceklerin sayısı az değil. Açık konuşalım bir de Aleviler ile Kürtler var. Oralarda kafalar karışık. Aile büyüğü ağırlığında birinin onları toparlaması lazım. Ama sonunda İmamoğlu alır diyorum ben.” " Balbay'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.