Restore edildikten sonra büyük tepki toplayan Şile Kalesi’nden sonra sıra bir başka Ceneviz yapısı Riva Kalesi’nde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Riva Kalesi’nin restorasyonu için ihale yapıyor.

İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan Riva Kalesi’nin inşaatı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 17 Mart’ta açık ihale yapacak. “Riva Kalesi restorasyonu ve çevre düzenleme inşaatı” yapım işi olarak çıkarılan ihalenin ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak, kalenin restorasyon çalışması 400 günde tamamlanacak. Sadece yerli firmaların katılabileceği ihalede, ekonomik açıdan en avantajlı teklif değerlendirilecek.

Karadeniz’den Riva Deresi’ne girişi kontrol etmek amacıyla Cenevizliler tarafından kurulduğu tahmin edilen Riva Kalesi’nin biri yıkık iki burcu bulunuyor.

ŞİLE KALESİ RESTORE EDİLMİŞTİ

Daha önce İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan 2000 yıllık tarihi Şile Kalesi restore edilmiş ve yapılan restorasyon büyük tepki toplamıştı. Ocaklı Ada Kalesi olarak da bilinen kalenin restorasyonu tamamlandıktan sonraki görüntüsü restorasyonu değil yeniden yapımı andırıyordu. Cenevizlilerden kalma 2000 yıllık tarihi kalenin son hali özgünlüğünü yitirmiş ve modern bir binaya dönmüş durumda.

(Kaynak: Arkeofili)