Stüdyo Ghibli'nin çok sayıda animesini resimleyen Michiyo Yasuda, 77 yaşında yaşamını yitirdi.

Yasuda, yönetmen Hayao Miyazaki ile Komşum Totoro, Gökteki Kale dahil olmak üzere 13 animede birlikte çalışmıştı. 2003 yılında Oscar ödülü alan anime Ruhların Kaçışı da, Yasuda'nın emeği olan Stüdyo Ghibli filmlerinden biriydi.



sol.org.tr'ta yer alan habere göre, 2008 yılında emekli olan Yasuda, 2013 tarihli Rüzgar Yükselirken için, Miyazaki ile birlikte tekrar çalışmıştı.

Yasuda, ilk kez 1968 yılında Miyazaki ile Güneşin Prensi ve Horus'un Büyük Maceraları için çalışmıştı. İkili, Japon anime stüdyosu Toei Doga için birlikte çalışıyordu.

1985'te Miyazaki'nin Stüdyo Ghibli'yi kurmasının ardından, Yasuda ve Miyazaki hiç kopmadan birlikte çalışmayı sürdürdüler.

Yasuda, 2009'da Küçük Denizkızı Ponyo'nun yayınlanmasının ardından LA Times'a yaptığı açıklamada Miyazaki'yle olan dostluğunu hatırlatmış, "Onun düşünüş biçimine hayranım" ifadelerini kullanmıştı.

"Renklerin bir anlamı vardır ve filmleri daha anlaşılır kılar. Renkler ve resimler, ekranda anlatılanı  geliştirir" diyen Yasuda, 1988 yapımı savaş karşıtı Ateşböceklerinin Mezarı animesini de resimlemişti.