PBS kanalının 14 ödülle zirvede yer aldığı ödüllerde onu yedi ödülle CBS takip ederken asıl güzel sürpriz ise gazeteci Engin Baş'ın da içinde yer aldığı Steps Into a High Calm'ın törende ödül kazanması oldu. ABC bünyesinde yayınlanan belgesel Suriyeli bir ailenin Almanya'ya olan yolculuğunu anlatıyor ve "Outstanding Feature Story in a Newscasts" dalında ödüle layık görüldü.

Engin Baş ödülün ardından Oda TV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok mutluyum. 5 yıldır Suriye konusu üzerine çalışıyorum. Bu bir ailenin Suriye'den Almanya'ya gidişinin hikayesiydi. Ben aslında geniş bir ekibin parçasıyım. O aileyle Türkiye Suriye sınırından önce İzmir'e, sonra onlar geçtikten sonra Yunanistan'a ve Makedonya sınırına kadar gittim. Almanya'ya 17 günlük yolculuklarının 9 gününe şahit oldum. Kaçakçılarla pazarlığına, sahilde beklediği günlere kadar tanıklık ettim ve kayıt altına aldım.

Aile, Almanya'ya geldikten sonra da projeyi devam ettirdik ve yeni hayatlarını da filme aldık. 8 ay civarında sürdü çalışmamız. Ve ortaya bu belgesel çıktı. Türkiye-Yunanistan bölge temsilcisi olduğum ABD'nin en büyük kanalı ABC için aileyi o dönem defalarca da haber yaptım. Belgesel aslında Türkiye'den Almanya'ya o dönemde giden bir milyona yakın Suriyeli'nin hayatının özetidir. Çok mutluyum, herkese teşekkür ediyorum. Ödül yalnız bizim değil, hem ülkemizde yaşayan hem de tehlikeli bir yolculuğu göze alıp gitmek zorunda kalan ve daha iyi bir yaşam uğrunda da yaşamını yitiren Suriyelilere adıyoruz.”