Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Çingeneler Zamanı, Arizona Dream, Underground gibi filmlerin usta yönetmeni Emir Kusturica, üyesi olduğu müzik grubu No Smoking Orchestra ile birlikte 1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle bugün Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da bir konser veriyor.

Grup üyeleri ve beraberindeki heyetle birlikte dün Ermenistan’a giden Emir Kusturica, bugün Yerevan’daki Ermeni Soykırımı Anıtı’nı ziyaret ederek, 1915 Soykırımı sürecinde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kusturica, bugün düzenlenen konserin 1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümüne ithaf edildiğini açıkladı.



Yerevan merkezli Armenpress Ajansı’nın haberine göre, Ermenistan temasları kapsamında bugün Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından kabul edilen Emir Kusturica, Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle yapılan anmaların sadece Ermeniler için değil, aynı zamanda, benzer felaketler yaşayan halklar bakımından da önem taşıdığına dikkat çekti.  

No Smoking Orchestra ile birlikte Yerevan’da verecekleri konseri, 1915 Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü kapsamında yapılan anma ve etkinliklere mütevazı bir katkı olarak nitelendiren Kusturica, bunun aynı zamanda daha iyi bir gelecek doğrultusunda simgesel bir öneme haiz olduğunu ifade etti.

Ermenistan Kültür Bakanı Hasmig Boğosyan’ın da katıldığı görüşmede, Emir Kusturica, “Hundred of Troubles” adlı eserini Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a hediye etti.