Kanal D'nin yeni yayın döneminde çok konuşulacak yeni dizisi "Kayıp Şehir" bu akşam başlıyor. Milyonların yeni ekran tutkusu olmaya aday olan dizi, ilk bölümü ile 20.00'de ekrana gelecek.

 

Başrollerini; Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, İlker Kaleli, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun, Elifcan Ongurlar, Tugay Mercan, Taner Ölmez, Şebnem Hassanisoughi, İhsan Berk Aydın ve Ahmet Mekin’in paylaştıkları “Kayıp Şehir”, Kanal D’nin, yeni sezondaki en iddialı dizilerinden.

 

“KAYIP ŞEHİR” İSTANBUL’UN ARKA SOKAKLARINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR

Öykü geliştirme ve proje tasarımı Tomris Giritlioğlu’na ait olan, yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın üstlendiği, senaryosunu Yıldırım Türker, Murat Uyurkulak, Seray Şahiner, Hakan Bıçakçı ve Leyla Olça’nın kaleme aldıkları, müziklerini de Demir Demirkan’ın yaptığı “Kayıp Şehir”; İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan, yoksulluğun sebep olduğu insanlık trajedilerini, kadınların, çingenelerin, travestilerin, hatta siyahların uğradığı ayrımcılığı, işçi ile emekçi sorunlarını ve sokak çocuklarının şiddet dolu dünyasını farklı bir dille gözler önüne seriyor.

 

HİKAYENİN ODAĞINDA KARADENİZLİ TOPTAŞ AİLESİ VAR

Ve bütün bunların odak noktasında da, mahalleye yeni gelen Toptaş Ailesi yer alıyor.

 

Toptaşlar birbirine bağlı ve güçlü, tipik bir Karadeniz ailesidir. Bu ailenin ilk acı kaybı Meryem’in eşini, çocukların ise sevgili babalarını kaybetmesiyle başlar. Meryem ansızın 5’i erkek, biri kız 6 çocuğuyla dul kalır. Üstelik 80 yaşına merdiven dayamış kayınpederi de onlarla birlikte yaşamaktadır. 6 kardeşten en büyükleri İsmail 25, deli dolu bir çocuk olan İrfan 23, sorumluluk sahibi Kadir 22, tek kız çocuğu olan Seher 18, okumayı hiç sevmeyen Sadık 16 ve en küçükleri Hakan ise 8 yaşındadır.

 

Üst üste yaşanan felaketler ve beklenmedik olaylar Toptaş Ailesi’ni yavaş yavaş zorunlu göçe doğru iter. Apar topar İstanbul’a gelen aile, hepsinden önce bu büyük şehre gelmiş olan büyük oğul İsmail’in evine sığınılar.

 

Kayıp Şehir, Toptaş Ailesi’nin hayatta kalma mücadelelerini anlatırken aynı zamanda İstanbul’un arka sokaklarında hayata tutunamamış insanların yaşadıkları dramı da ekrana getiriyor.

 

Sezen Aksu da, sözleri Yıldırım Türker'e ait olan “İstanbul Yokmuş Bundan Başka” adlı şarkıyı Kanal D'de yayınlanacak “Kayıp Şehir” dizisi için besteledi ve seslendirdi.