Şiirden dergisinin, 9. sayısının dosya konusu geçen sayıdan devam eden “Şiir ve Hakikat”. Şiirden dergisinin bu sayısından itibaren derginin dosya konuları hakkında yöneltilen soruları başka ülkelerden şairler de yanıtlayacak. Bu sayıda Gerard Augustin, Tahar Bekri ve Jaime B. Rosa şiir ve hakikat hakkındaki görüşlerini paylaşacak. Şiir ve hakikat konusundaki görüşlerini paylaşan Fransız şiirinin önemli şairlerinden Gerard Augustin’i yitirmenin üzüntüsü içindeki dergi kendisini arka kapakta yer verdiği bir şiiriyle uğurluyor, Edebiyat Dünyasından adlı bölümde ise anısını yaşatıyor.

 

Metin Cengiz “Şiir Kitapları Arasında” adlı bölümde, yeni bir okumayla Asaf Halet Çelebi, Ahmet Muhip Dranas ve Hüseyin Peker şiirleri üzerinde duruyor.

 

Yücel Kayıran “Münkir ile Nekir Defteri” adlı bölümde edebiyat ortamımıza eleştirel bir gözle bakmayı sürdürüyor. Hilmi Yavuz: ‘Felsefe Sistemli Bir Dünya Görüşüdür’, Metin Celal ve Yıllık Envanteri (!), Ömer Erdem Kime Çürük Dişliler Diyor, Şeref Bilsel ve Hırsızlık Durumu, İkiyüzlü Sağcı Zihniyetin İfşası ara başlıklarını taşıyan yazılarla yer alıyor.

 

Onur Akyıl “Şiirin Kayıp Defteri” adlı bölümde okurları genç şairlerin şiirleriyle buluşturmaya devam ediyor; bu sayının genç şairi Büşra Kurtar.

 

Volkan Hacıoğlu “Uykusuz Şehrazat: Enis Batur ve Gri Divan” başlıklı yazısında, Enis Batur’un şiir serüveninden bir kesiti ele alıyor.

 

Hasan Efe Mehmet Sarsmaz’ın İzmir Horozu’na tutuyor merceğini.

 

Bu sayıda İlhan Berk’in bir deseni ile Behçet Necatigil’in Halil İbrahim Bahar’a yazdığı 1976 tarihli bir mektuba yer veriliyor ve mektupta sözü edilen Halil İbrahim Bahar’ın “Kalmayan” adlı şiiri yayımlanıyor.

 

Bu sayıda şiirleriyle yer alan şairler:

Sina Akyol, Metin Cengiz, Müslim Çelik, Yusuf Alper, Mehmet Sarsmaz, Ogün Kaymak, Volkan Hacıoğlu, Erol Özyiğit, Zafer Yalçınpınar, Müesser Yeniay, Zehra Betül, İnan Ulaş Arslanboğan, Yavuz Yavuzer, Adnan Algın.