İstanbul’da 7 katlı bir binanın çatı katında bulunan saksı yoldan geçen adamın kafasına düştü! Saksı kırıldı, çiçek ezildi, adam pert! Apartman yönetimi, bakkal, manav ve kasaptan oluşan bir heyet toplanıp mahalleliye bilgiyi verdiler:

—Saksı eylemi TZK-ML isimli Marksist Leninist bir örgüt tarafından düzenlenmiştir! 

Belediye ekiplerinin kazıp daha sonra doldurmayı unuttuğu çukura düşen 3 kişiden 2'si kurtarılamayarak can verdi! Belediye Başkanı, Encümen heyeti, Kaymakam ve Mal Müdürü'nden oluşan bir heyet toplanıp ölen kişilerin aile fertlerine bilgiyi verdiler:

—Vatandaşlar TNK-ML isimli bir örgütün kazdığı çukura düşüp öldüler! Bu örgüt gizli ve eski bir örgüttür!

İç Anadolu sallandı! Hasar büyük! Ankara kalesinin eteklerinde bulunan taş Altındağ semalarına doğru yuvarlandı! Emniyet Müdürü, Karakol Amiri, İtfaiye Şefi ve Kızılay’dan bir yetkili toplanıp basına gerekli bilgiyi verdiler:

— Depremi, eski bir Marksist Leninist örgütün gerçekleştirdiğini düşünüyoruz! Örgüt ismini şimdilik gizli tutuyoruz! Lakin örgütün Marksist Leninist olduğu kesin!

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan yağmur hayatı felç etti! Birçok araba, ev ve işyeri sular altında kaldı. Esnaf kan ağlıyor! Yetkililer işin içinde Marksist Leninist bir örgütün olduğundan şüpheleniyor! Konuyla ilgili görüşüne başvurulan bir yetkili gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

—Eski solculardan şüpheleniyoruz! Büyük ihtimal selin yönünü değiştirip mahalle aralarına girmesini sağladılar! Şüphelilerin Marksist oldukları kesin fakat Leninist olma ihtimalini de göz ardı etmiyoruz! 

İyi de kardeşim siz Marx’ı ve Marksizmi ne sanıyorsunuz? Neden bombalı, kirli, karanlık ve aşağılık birçok eylemlerinizin ardında onun ismini anıyorsunuz? Ne yapmış yani Marx? Bonn sokaklarında elinde biber gazıyla öğrencileri mi kovalamış? Berlin’de bir otelde, onlarca insanın yakılarak can vermesine mi göz mü yummuş? Köln’de mesela, mezhepsel farklılıklarından dolayı kendi vatandaşlarının çoluk çocuk denilmeden katledilmesine göz mü yummuş? Ne yapmış yani? Roboski misali sınırda yaşayan vatandaşlarının üzerine bombalar mı yağdırmış?   

Marksizmi neden böyle öcü gibi görüyorsunuz ki? Nedir yani Marksizm?

Marksizm'e göre anayasalar işçiden değil, işverenden yana mı şekillenir? Marksizm sömürülenden değil, sömürenden yana mı politikalar üretir? Kadınlar ikinci sınıf vatandaş mıdır Marksizmde? Marksist sistemde kadınlar sokak ortasında öldürülür mü? 16 yaşındaki küçük çocuklar okul yerine fabrikalara mı gönderilir Marksizmde? Marksizmde erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi yasal mıdır? Marksizm'de milletvekili maaşları bir gecede üç dört katına mı çıkartılır? Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet söylentileri ayyuka mı çıkar Marksizm'de?

Madem öyle, teoriyi ve pratiği bir kenara bırakıp biraz da sizin anlayacağınız dilden anlatalım Marx’ı? Nasılsa bütün teorileriniz diz çökmüştür onun karşısında!

Her şeyden önce bütün hayatı boyunca en küçük bir bürokratın yaşadığı ihtişamın onda birini bile yaşamamıştır Karl Marx! Hayatı sürgün ve mücadeleler içinde geçmiştir. 7 çocuğundan 4’ünü parasızlıktan ve yoksulluktan kaybetmiştir Marx! Çocuklarının ve ailesinin en büyük besin kaynağı ekmek ve patates olmuştur çoğu zaman! Küçük oğlu Fransizka henüz 1 yaşındayken annesinin kucağında ölmüştür! Beş kuruş paraları olmadığı için çocuğunun kefen ve cenaze parasını arkadaşları üslenmiştir. Öldüğünde en yakın arkadaşı Engels “Bu kadar parasızken, şimdiye kadar para üzerine böyle çok yazı yazılmamıştır! Das Kapital’den gelen para, kitabı yazarken içtiğim tütünün parasını karşılamadı...” demiştir.

Böylesine yoksul yaşadığı bir hayata onuru ile tutunmasını bildiği için mi korkuyorsunuz Marx’tan? Öğretilerinin ve söylemlerinin lüks ve ihtişam dolu hayatınızı elinizden alacağını bildiğiniz için mi korkuyorsunuz Marksizmden? Mesela ne yapmış bu ülkede Marksistler? Üniversite öğrencilerini bir evde kıstırıp öldürmüşler midir? Devletin bütün imkânlarını artlarına alıp cinayetler mi işlemişlerdir? Bu ülkede bütün iktidarlar döneminde halka öcü gibi gösterilmişlerdir Marksistler! Bu yüzden ölüm, işkence, sürgün dâhil başlarına gelmedik kalmamıştır! Evde değil dağda yaşamaya mahkûm edilmiştir kimi. Kimi okula sokulmamıştır, kimi fabrikaya; kimi çatışmaya zorlanmıştır kimi savunmaya; kimi idam sehpasında “Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği” diye bağırmıştır; kimi yazdığı şiir ve öykülerden dolayı sürgüne gönderilmiştir; kimisi işkencede katledilmiştir; kimisinin ölüsünden bile korkulmuş mezarının yeri gizlenmiştir!

Sizlerin her çatışmada, her patlamada, her katliamda “Marksist-Leninist örgüt, eski solcular, eski bir solcu örgüt” gibi söylemelerinizin hiçbir geçerliliği yoktur. Bir kere, Marksizm eskimez ve gerçek bir solcunun da eskisi olmaz. Ne yapmış yani Marx? Ne söylemiş? Sermayeden, sermayedardan yana mı tavır almış?  Ne demiş; “Bütün ülkelerin işçileri, birleşin” demiş. Bunun için mi her eylemin, her gösterinin, her örgütlemenin arkasında Marksist-Leninist yasadışı örgüt arıyorsunuz? 

Ne diyelim: Karl Marx'a kurban olun siz!