M.K., geçen Kasım ayında kendisi gibi Siirt’in Merkeze Bağlı Gökçebağ Köyü’nde oturan ve Siirt Ticaret Meslek Lisesi 3’üncü sınıfına giden Z.D.’ye, "Seni köye götüreyim" diyerek okul önünden taksisiyle aldıktan sonra iddiaya göre tecavüz etti. Z.D.’nin durumu ailesine bildirmesi üzerine taksi şöförü M.K. tutuklandı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün davanın ilk duruşmasının yapılması nedeniyle, BDP, KESK ve İHD üyesi bir grup kadın Adliye binası önünde toplanarak tecavüz olaylarını protesto etti.

"Resmi ideolojinin zihniyeti olan tecavüz kültürünü biz kadınlar deşifre ediyoruz" pankartı açan kadınlar adına basın açıklamasını okuyan KESK yönetim kurulu üyesi Gülhan Tekin, şöyle dedi:

"Kasım ayında lise 3’üncü sınıf öğrencisi Z.D adlı kız çocuğuna uygulanan tecavüz davasının ilk duruşması bugün. İnsanlık ayıbı olan tecavüzleri lanetlemek, teşhir etmek ve bu davaların takipçisi olacağımızı duyurmak için toplandık. Dünyanın her yerinde savaş, militarizm ve cinsiyetçilik biz kadınların hayatlarını kuşatıyor. Karanlıklar içinde bedenlerimiz tutsak ediliyor, tecavüze uğruyor ve insanlık dışı yöntemlerle yok ediliyor. Öldürme, zorla göçe maruz bırakılma, kişiliksizleştirme, kimliksizleştirme, taciz ve tecavüzler dayatılmak istenen 5 bin yıllık tecavüz kültürünün ürünüdür. İnsanlık suçundan müteşekkil olan bu sistem politikasına karşı daha önce de olduğu gibi bugün ve yarın da karşı durmaya devam edeceğiz. Bize ait olmayan ancak bizi hedef görenlere ait olan bu onursuz zihniyeti şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz. Siirt’te yaşayan sivil toplum örgütleri ve Siirt halkı olarak diğer insanlık ayıbı davalar da olduğu gibi bu davanın da takipçisi olacağız. Demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü toplum yaratma şiarı ile tüm halkımızı nerede olursa olsun bu tür saldırılara karşı halk olmanın onuruyla karşı çıkmaya, mücadele ve hesap sormaya çağırıyoruz" dedi.

Adliye binası önünde toplanan 50 kişilik grup, basın açıklaması ardından dağıldı.

milliyet