Malatya Kent Konseyi adlı sivil toplum kuruluşunun Malatya'da billboardlara astığı afişler, eleştirilere neden oldu. "Kadına köle olma, ailene reis ol" sloganıyla "Hazinemiz Ailemiz" kampanyasını tanıtan Kent Konseyi, cinsiyet ayrımcılığını körükleyen bu afişle kadın hakları savunucularının tepkisini çekti.

Malatya'da faaliyet gösteren Kent Konseyi, kuruluş amacını "kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme" ilkeleri ile belirtirken, "Ailenin Korunması" gerekçesi adı altında "Hazinemiz Ailemiz" kampanyası nedeniyle tepki topladı.

"SKANDAL BİR AFİŞ"

ANF’ye konuşan HDP Şişli Eşbaşkan Yardımcısı Müge Yamanyılmaz, Malatya Kent Konseyi'nin afişini skandal olarak nitelendirirken, AKP iktidara geldiğinden bu yana kadın cinayetlerinin arttığını ve bu kadınların tanıdıkları tarafından öldürüldüğünü hatırlattı. Yamanyılmaz, "Kadınlar; baba, koca, sevgili, nişanlı, abiler tarafından öldürülüyor. Taciz ve tecavüz vakalarındaki süreklilik ve sistematiği vurgulamamız yetmiyor. Aile içi taciz ve tecavüzler istatistiğe dahi girmiyor. Hal böyleyken ailenin AKP tarafından sürekli yüceltilmesi söz konusu. Kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik politika üretmesi gereken AKP, merkezden yerele tüm politikalarını aile kurumunu güçlendirmeye yönelik hazırlıyor" dedi.

Bu politikaların yerelde sivil toplum kuruluşlarını da etkilediğini ve bu afiş gibi sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken HDP'li Yamanyılmaz, "Kadın hareketi dayanışıp direndikçe, AKP'nin kadın düşmanı ve aile merkezli politika ve projeleri de artıyor ve kadınlara olan saldırı alanları çeşitleniyor" yorumunu yaptı.

İşte Malatya'daki o afiş: