Sultan Eylem Keleş / Demokrat Haber

İstanbul'un Maltepe ilçesi Altıntepe Mahallesi'nde yaşanan cinsel saldırılara tepki gösteren kadınlar sosyal medya üzerinden Maltepe Belediyesi’ni bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

Change.org’da, ‘Maltepe Belediyesi cinsel saldırılara karşı bir an önce harekete geçsin! #2016cokgec’ başlığıyla başlatılan imza kampanyasında, Tünel Üstü denilen yerin yıllardır katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin, madde bağımlılarının meskeni haline geldiği, bu nedenle de bölge halkının bu yolu kullanırken tedirgin olduğu belirtildi.

TALEPLER

Bölgede yaşanan çok sayıda taciz, tecavüz, şiddet, gasp  gibi saldırılara karşı imza toplayıp, mobese kameralarının talep edildiğinin ifade edildiği metinde, 'İmzalarımızla ancak 2016 talep projesine girebildik, peki 2016 kaç kadın eder?' diye soruldu.

Kadınlar, saldırı ve tacizlere karşı öncelikle sokak lambalarıyla sürekli ışıklandırma sağlanmasını ve gerekli yerlere güvenlik kameraları yerleştirilmesini talep etti.

Metinde, ''Tehlike arz eden çalı ve otların kesilip alana halkın kullanabileceği banklar yerleştirilmesini ve ücralığı azaltarak kadınları alana güven içinde gelmeye teşvik etmek adına örneğin tercihen kadınların işleteceği bir büfe açılmasını öneriyoruz. Ayrıca mahallelinin bu bölgeye gelmesini sağlayacak kermes ve sanat aktiviteleri gibi çeşitli faaliyetlerle hareketliliği çoğaltarak hem saldırıları engellemeye yardımcı olacağına, hem de burayı halka kazandıracağına inanıyoruz," diye belirtildi.

"HİÇBİRİMİZ, HEPİMİZ KADAR GÜÇLÜ DEĞİLİZ, 2016 ÇOK GEÇ DİYELİM!"

Kadınlar son olarak da dayanışma çağrısı yaparak, "Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Hep beraber '#2016cokgec' diyelim" dedi.