İstanbul'da Kadın Savunması, güvenilir ulaşım için rıhtımda, metrobüste, metroda, caddelerde çağrı yaptı. Kadınlar, toplu taşıma araçlarında yaşanan taciz ve şiddet vakalarına karşı, “Susmayalım, birbirimizi savunalım” dedi.

Kadınların toplu taşıma araçlarında yaşadıkları taciz ve şiddet vakalarına dikkat çeken Kadın Savunması, kadınları kamusal alandan tecrit edecek pembe metrobüs, tramvay, taksi gibi uygulamaları reddettiklerini belirterek tecrit değil güvenilir ulaşım istediklerini vurguladı.

Kadın Savunması tarafından yapılan açıklamada, “Sadece toplu taşıma araçlarında değil, geceleyin sokakta yürürken ya da kendi aracımızla trafiğe çıkarken... İstiyorlar ki kadınlar evden dışarı çıkmasın, hiç bir yere ulaşamasın; bütün kamusal alanlar kendilerine kalsın. Ama artık yeter, biz kadınlar birbirimizi savunacağız; geceleyin yolda yürüyen bir kadın gördüğümüzde beraber yürüyeceğiz; toplu taşıma araçlarında bir şiddet vakası gördüğümüzde kenetleneceğiz, bağırıp çağıracağız, faile haddini bildireceğiz; trafikte aracı sıkıştırılmaya çalışan bir kadın şoför gördüğümüzde kornalarımızdan elimizi çekmeyeceğiz! Biz kadınlar birbirimizi savunacağız, güvenli ulaşım hakkımızı kazanacağız!.” dendi.