Barış İçin Kadın Girişimi’nin (BİKG) çağrısıyla İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşananları yerinde görmek ve Cizreli kadınlar ile dayanışmak için Cizre’ye doğru yola çıktı.

Yolculuk öncesi Kadıköy Evlenme Dairesi’nin önünde açıklama yapan kadınlar, “Zılgıtları çoğaltmaya geldik, Cizre’ye tanığız, barışın savunucusuyuz” pankartını açarak, “Barışa ses çıkarıyoruz”, “Cizreli kadınlar yalnız değildir” sloganlarını attı.

"ERKEK GURUHLAR SOKAĞA ÇIKMAMIZA ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI"

BİKG adına açıklama yapan Ferda Sayın, kadınların barışın sesi, barışın dili olacaklarını söyledi:

“İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara, Mersin, Trabzon, Ayvalık, Kocaeli, Kayseri, Eskişehir ve İzmir olmak üzere bu coğrafyanın kadınları, barışın sesi olmaya, barışın dili olmaya Cizre’ye gidiyoruz.”

“Savaş Cizre’de kadınları ve çocukları katlederken, bu coğrafyada ise ırkçılar ve linç çeteleri insan avına çıktı. Cizre’de devletin kolluk güçleri, batıda ise devlet destekli erkek güruhlar sokağa çıkmamıza engel olmaya çalıştı.

“Savaşa karşı ses çıkarıyoruz. Cizre’de ve her yerde silahların susması barışın konuşması için ısrarımızı sürdürüyoruz. Cizre’ye gidiyoruz.”

Açıklamanın ardından kadınlar 3 otobüsle Cizre’ye doğru yola çıktı.