Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde oturan İ.A., eşine fiziksel şiddet uygulayarak, S.A.'yı hastanelik etti.  

 

Eşine daha önce de şiddet uygulayan İ.A.'ya, S.A.’nın şikayeti üzerine, 3 ay 'evden uzaklaştırma' cezası verildi. Ancak çocukların da etkisiyle İ.A. eve geri döndü.

 

S.A. eve çocuklarının ısrarı üzerine davet ettiği İ.A. ile konuşmazken, 21 Ekim akşamı çocukları uyuduktan sonra ceviz kırmaya başlayan S.A., yeniden İ.A.'nın saldırısına uğradı. S.A.'nın başını yere vurmaya başlayan İ.A., daha sonra elindeki bıçakla S.A.’nın saçını derisiyle birlikte kesti. S.A.'nın burnunu ve dudağını da kesen İ.A., kadının vücudunun çeşitleri yerlerine kesikler atarak kollarını kırdı.  

 

Annelerini kanlar içinde gören çocuklar, polisi arayarak yardım istediler.  İ.A. evden kaçarken, gelen ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne götürülen S.A., ilk tedavisinin ardından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyata alınan S.A.’nın burnu ve dudağı estetik operasyonla dikildi, kırılan kolları da alçıya alındı.

 

'PİŞMANIM' DEDİ, SAVCI SERBEST BIRAKTI

Şikayet üzerine Elbistan’da yakalanan İ.A., ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. İfadesinde "Eşim sabahtan akşama kadar geziyor, çocuklarıma bakmıyordu. Bir anlık sinirle yaptım. Pişmanım" dediği belirtilen İ.A., Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.

 

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından 23 Ekim’de taburcu edilen S.A. ise Elbistan’daki evine getirildi.

 

'BABAM HALA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR'

S.A.'nın çocuklarından 16 yaşındaki G.A., babasının 3 yıl önce annesine şiddet uygulamaya başladığını, sık sık ''Senin yüzünü keser tanınmaz hale getiririm'' diyerek tehdit ettiğini söyledi. G.A., olay günü babası ile annesinin arasında herhangi bir tartışma çıkmadığını belirtti.

 

Babasının annesine bilinçli olarak zarar verdiğini ileri süren G.A., "Babamın şu anda nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmiyoruz. Tekrar anneme zarar vermesinden korkuyoruz. Annemi bu hale getiren babam, hala elini kolunu sallayarak geziyor" diye konuştu.