Artvin’de aynı okulda çalıştığı kadın öğretmeni taciz ettiği iddiasıyla yargılanan okul müdürünün mağdur kadın için “Gece saatinde benimle aynı arabada gezebilmiştir, gece vakti dışarı çıkabilmiştir” demesi üzerine kadın hakim, “Erkek gece dışarı çıkınca sorun olmuyor, kadın çıkınca sorun olabiliyor mu demek istiyorsunuz?” diye çıkıştı. Hopa 1. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen davaya kadın hakiminin, “Bir kadın ‘hayır’ dedikten sonra bitmiştir. ‘Hayır’ dedikten sonra onu taciz ettin mi etmedin mi? Onun hayır demesi üzerine ısrar ettiysen, bu tacizdir” sözleri damgasını vurdu.

ZANLININ ELLERİ TİTREDİ

Evrensel'de yer alan habere göre, duruşmaya sanığın yanı sıra kadın öğretmene destek vermek için çok sayıda kadın katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunmasını veren okul müdürü, kadın öğretmenle birçok kez yemeğe gittiklerini, onu birçok kez arabasıyla evine bıraktığını, kendisiyle sosyal paylaşım sitelerinde yazıştığını, iyi bir arkadaşlık ve dostluklarının olduğunu ileri sürdü. Hâkimin, mağdur öğretmeni “rahatsız edip etmediği”ni sorması üzerine “Duygusal hiçbir yakınlaşmam olmadı, iyi bir dostluğumuz vardı” diye kendisini savundu.

Bunun üzerine kadın hâkim, zanlıya yeniden söz verdi. Taciz zanlısının kadın öğretmen için “Bana gece sosyal paylaşım sitelerinden yazdığı şeyler var” demesi üzerine, hakime, “Sen de bundan vazife mi çıkardın?” diye sordu. Müdür, “Bizim iyi bir arkadaşlığımız var, gece saatinde benimle aynı arabada gezebilmiştir, gece vakti dışarı çıkabilmiştir” deyince, hakime bu sefer “Erkek gece dışarı çıkınca sorun olmuyor, kadın çıkınca sorun olabiliyor mu demek istiyorsunuz? Ben size ne yaşadığınızı sormuyorum. Bir ilişki de yaşamış olabilirsiniz, dost da olabilirsiniz. Benim işim, senin onu taciz edip etmediğin. Bir kadın ‘hayır’ dedikten sonra bitmiştir. ‘Hayır’ dedikten sonra onu taciz ettin mi etmedin mi?” diye sordu. Bunun üzerine zanlının ellerinin titremeye başladığı görüldü. Zanlı bu kez de “Biz arkadaşız, değer verdiğim arkadaşımdır, o yüzden çiçek gönderdim” diye savunmaya başladı. Kadın hakim bunun üzerine, “Beni de mahkemeyi de yaşadıklarınız ilgilendirmez. Kadının neler yaptığından çok kendi yaptıklarını anlat. Onun hayır demesi üzerine ısrar ettiysen, bu tacizdir” dedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve delillerin araştırılması için ileri bir tarihe ertelendi.