Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde tekstil fabrikasında çalışan 19 yaşındaki Ayşe Öztürk, işe giderken vurularak öldürüldü.

Muratlı’nın Kazımdirik Mahallesi 29’uncu Sokak üzerinde ailesi ile birlikte oturan ve ilçede bir tekstil fabrikasında çalışan Ayşe Öztürk, bugün saat 08.30 sıralarında işe gitmek için evinden çıktı. Öztürk, evinin yakınında kafasından tek kurşunla vuruldu. Ayşe Öztürk, olay yerinde hayatını kaybederken, babası Raşit Öztürk kızının cansız bedeni başında gözyaşı döktü.

5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde işlenen cinayetin ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katil zanlısını yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Öztürk ailesinin de ifadesine başvuran polis, katil zanlısının Alparslan İ. (24) olduğunu belirledi. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde oturduğu belirlenen Alparslan İ.’nin olaydan sonra babası Hamdi İ. (52) ile birlikte kaçtığı belirlendi. Alarma geçen polis, zanlıları Ergene ilçesinin Karamehmet Mahallesi mevkiinde bir tarlada çamura saplanmış otomobillerinin yanında yakaladı. Alparslan İ.’nin cinayette kullandığı tabanca da üzerinde bulundu.

Polis gözaltına aldığı Alparslan İ. ile babası Hamdi İ.’yi soruşturmanın yürütüleceği il emniyet müdürlüğüne götürdü.

Kaynak: Hürriyet