İzmit'te, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlendi. Kadınlar süslenerek de bisiklete binebileceklerini, bisikleti ulaşım aracı olarak kullanabileceklerini göstermek istedi.

İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'nde bulunan İzmit Belediyesi Bisiklet Trafik Eğitim Pisti önünde bisiklet tutkunları bir araya geldi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na kadınların yanı sıra erkekler de katıldı. Bazı kadınlar şıklıklarıyla dikkat çekerken, bisikletlerini de süsledi. Yaklaşık 150 kişi daha sonra bisikletleriyle şehir turu attı.

Etkinliğe katılan Nurten Aktaş şunları söyledi:

"Amacımız topluma bir mesaj vermek. Süslenip püslenip de bisiklete binebiliyoruz. Bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanabileceğimizin mesajını vermek istiyoruz. Yani ben bu kıyafetlerle yemeğe de gidebilirim, bisikletle arkadaşımla da buluşabilirim. İzmit çok küçük bir şehir sıkıştık kaldık. Her taraf otobüs, biraz trafikten uzaklaşmak istiyoruz. Bisiklet hayatımızda olsun diyoruz. Hayatı kolaylaştırmak, güzelleştirmek ve çocuklarımıza güzel bir gelecek vermek adına."