Kadına hakaret davasından yargılanan eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde üçüncü celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Hacıosmanoğlu ile şikayetçi Tuba Torun katılmadı. Hacıosmanoğlu’nun avukatı Köksal Kızıltaş, “Müvekkil şu anda Trabzon’da bulunmaktadır. Bu yüzden hazır edemedim, duruşma haricinde benim istediğim bir günde resen hazır edip savunmasının alınmasını talep ederim” dedi.

Şikayetçi Tuba Torun’un avukatıysa sanık avukatının talebinin hukuka aykırı olduğunu belirterek talebin reddini ve sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Hakim, sanığın savunmasının alınması amacıyla hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
NE OLMUŞTU?

İbrahim Hacıosmanoğlu, 28 Ekim'de Gaziantep-Trabzonspor maçı sonrası "Öleceksen adam gibi öleceğiz. Kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" demişti.

Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği kadın komisyonu üyeleri Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuş bunun üzerine Hacıosmanoğlu hakkında ‘kadınları aşağıladığı’ gerekçesiyle dava açılmıştı.

Hacıosmanoğlu’nun ‘yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan dokuz aydan bir yıl altı aya kadar hapsi talep ediliyor.